.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 11:35

MV Agusta – Έρχεται νέο F3 800 και πολλά νέα ενδιαφέροντα μοντέλα

Ο διευθύνων της MV Agusta απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού μέσω κοινωνικών δικτύων και έδωσε άφθονη τροφή για το άμεσο μέλλον της εταιρείας.

Η ιδέα του Timur Sardarov, CEO της MV Agusta, ήταν να συγκεντρώσει ερωτήσεις από το κοινό στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα, τις οποίες απάντησε σε δύο βίντεο που κοινοποιήθηκαν στο Facebook – βρείτε τα εδώ (1) και εδώ (2).

Στις απαντήσεις του βρίσκουμε πολλές ενδιαφέρουσες ειδήσεις που αφορούν τα επόμενα βήματα της εταιρείας, μοντέλα που ετοιμάζει για το άμεσο μέλλον και τις ενδεχόμενες νέες κατευθύνσεις που θα πάρει.

Ξεκινώντας ωστόσο, πιάνουμε το σπουδαίο κεφάλαιο Castiglioni. Ως γνωστόν, η επαναφορά στη ζωή για την MV Agusta είχε ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Claudio Castiglioni, ενώ μετά τον θάνατό του η εταιρεία βρέθηκε στα χέρια του γιου του, Giovanni. Όταν ήρθε αντιμέτωπη με οικονομικές δυσχέρειες, η λύση δόθηκε από έναν Ρωσικών συμφερόντων όμιλο, Ocean Group, ο οποίος διόρισε στη θέση του CEO τον Sardarov το 2018.

Όπως αποκάλυψε τώρα ο ίδιος, ο Giovanni Castiglioni έφυγε από την εταιρεία στο τέλος του 2019, θέλοντας να “κυνηγήσει τους δικούς του στόχους”. Κάπως έτσι έκλεισε ο κύκλος της οικογένειας Castiglioni με την MV.

F3 800

Πάμε τώρα στις μοτοσυκλέτες, ξεκινώντας από το νέο F3 800. O Sardarov επιβεβαίωσε πως η νέα τρικύλινδρη supersport θα έρθει το 2021 και θα πρόκειται για μια πολύ γενναία αναβάθμιση, έως και μια ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα. Ο Ρώσος απέφυγε να μιλήσει για τεχνικές λεπτομέρειες, χαρακτηρίζοντάς τις ως “άκρως απόρρητη” πληροφορία, περιοριζόμενος στο να αποκαλύψει πως θα φορά μια ολοκαίνουργια σουίτα ηλεκτρονικών συστημάτων.

Η λογική λέει πως ένα φρέσκο πακέτο ηλεκτρονικών δεν θα περιοριστεί μόνο σε ένα μοντέλο, άρα μάλλον πάμε σε μια νέα γενιά συστημάτων που σταδιακά θα εξοπλίσει όλη τη γκάμα της εταιρείας.

F4 1000

Η επιστροφή της MV Agusta στη μεγάλη κλάση των superbikes είναι ένα θέμα που απασχόλησε το κοινό και επ’ αυτού ο Sardarov εξήγησε πως προς το παρόν η εταιρεία δεν έχει αρχίσει να ασχολείται με μια νέα F4.

Είπε ωστόσο πως το πλάνο υπάρχει και σύντομα θα ξεκινήσει ο αρχικός σχεδιασμός, γεγονός που για τον ίδιο έχει έναν ορίζοντα περίπου 5 ετών ώσπου να δούμε ένα ανάλογο μοντέλο στην αγορά.

Νέος κινητήρας 950 cc

Είναι ένα από τα επόμενα βήματα της MV Agusta είναι ένας νέος κινητήρας 950 cc, ο οποίος λογικά θα μπαίνει σφήνα στα υπάρχοντα 800 και 1000. Ο Sardarov έχει αναφερθεί σε αυτόν επανειλημμένα, δίχως ωστόσο να ξεκαθαρίζει τον αριθμό των κυλίνδρων του. Αυτή που είναι αρκετά σαφέστερη είναι η λογική του: δεν θα πρόκειται για ένα μοτέρ ακραίων επιδόσεων, αλλά θα εξυπηρετεί πιο χρηστικά μοντέλα.

Μάλιστα έχει πολλάκις συνδεθεί με τη φημολογούμενη πρόθεση της MV Agusta να μπει δυναμικά στην Adventure αγορά, κάτι που εδώ δεν σχολιάστηκε καθόλου.

Turismo Veloce 950

Με βάση αυτόν τον νέο κινητήρα μπορούμε επισήμως πλέον να περιμένουμε ένα νέο Turismo Veloce 950, το οποίο κατά τον Sardarov θα είναι διαθέσιμο προς την Άνοιξη του 2022, άρα λογικά θα παρουσιαστεί στα διεθνή Σαλόνια του 2021.

Νέο Superveloce

Η παρουσίαση του εκλεκτού αυτού μοντέλου έγινε αντικείμενο θαυμασμού για τη σχεδίασή του και αυτή η αποδοχή του κόσμου και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αποκάλυψε πως ήδη εξελίσσεται μια ακόμη μοτοσυκλέτα βασισμένη στο αισθητικό αυτό πακέτο, δυστυχώς δίχως άλλες πληροφορίες προς το παρόν.

Μικρές μοτοσυκλέτες

Η συμφωνία της MV Agusta με την Κινεζική Loncin (η εταιρεία πίσω και από τη Voge) δεν είναι μυστικό, ούτε νέο. Μέσω αυτής της συνεργασίας η MV Agusta θα φέρει στην αγορά μια νέα πλατφόρμα δικύλινδρων κινητήρων 350 cc, με προφανή στόχο να αναπτυχθεί πιο δυναμικά στις Ασιατικές και λοιπές αναπτυσσόμενες αγορές, ενώ θα μπορεί να προσφέρει και ένα προσιτό(τερο) σημείο εισόδου στον κόσμο της για τους νέους αναβάτες, τόσο από πλευράς διπλωμάτων οδήγησης, όσο και οικονομικώς.

Το νέο στοιχείο που αποκάλυψε εδώ ο Sardarov είναι πως σχεδιάζεται μια ακόμη πλατφόρμα κινητήρων, αυτή τη φορά με κυβισμό “μεταξύ 600 και 700 cc”, προφανώς με τον ίδιο στόχο, να ανοίξει το πελατολόγιο ηλικιακά και γεωγραφικά.

Ο τελικός στόχος της νέας διοίκησης της εταιρείας άλλωστε είναι να ανεβάσει την ετήσια παραγωγή από τα επίπεδα των 3,500 μοτοσυκλετών σήμερα στα 25,000 σε λίγα χρόνια. Αυτό προφανώς δεν μπορεί να γίνει μόνο με συλλεκτικά χιλιάρια.

Cagiva

Το εξίσου ιστορικό όνομα της Cagiva (όπου το “Ca” προκύπτει από το Castiglioni) παραμένει στα άμεσα ενδιαφέροντα του μοτοσυκλετιστικού κοινού της Ιταλίας, τα δικαιώματά της ανήκουν στην MV Agusta και οι σχετικές ερωτήσεις ήταν προφανώς αρκετές.

Για μια φορά ακόμη επιβεβαιώθηκε πως η MV Agusta σχεδιάζει την επιστροφή της Cagiva με ένα νέο πρόσωπο. Αυτό θα περιλαμβάνει κυρίως μοντέλα καθημερινής χρήσης – άρα όχι άμεσα ανταγωνιστικά στη λογική της MV – και η επιστροφή της στην πραγματικότητα αναμένεται στα επόμενα δύο χρόνια, δηλαδή ως το 2022.

Ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες

Η MV Agusta ΔΕΝ θα ασχοληθεί με ηλεκτρικά. Με την οριστική αυτή διευκρίνιση ο Sardarov εξήγησε πως η εταιρεία του θεωρεί πως ακόμη έχει πολύ μέλλον η παρούσα τεχνολογία και δεν υπάρχει λόγος να επενδύσει ακόμη στην ηλεκτροκίνηση.

“Η μοτοσυκλέτα παραμένει πολύ καθαρότερη από το αυτοκίνητο ακόμη,” είπε ο Ρώσος και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο μαζί του.

Θυμίζουμε πως και στο παρελθόν έχουμε ακούσει πληροφορίες και φήμες πως αυτόν τον ρόλο θα τον αναλάβει ενδεχομένως η Cagiva, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση μάλλον μιλάμε για αργότερα και όχι στο άμεσο μέλλον.

Σκούτερ, ποδήλατα κ.ο.κ.

Εκτός των μοτοσυκλετών, με τη σχεδιαζόμενη επέκταση σε μικρότερους κυβισμούς, ο Sardarov αποκάλυψε πως η MV Agusta προτίθεται να παράξει και νέα προϊόντα σε εντελώς διαφορετικές κατηγορίες. Αυτές που ανέφερε είναι τα kick scooters (δηλαδή τα ηλεκτρικά πατίνια, όπως τα γνωρίζουμε στην Ελλάδα) και τα ηλεκτρικά ποδήλατα πόλης και βουνού.

Αν και δεν το είπε ο ίδιος, η λογική λέει πως πιθανότατα αυτά θα προέρχονται από άλλους κατασκευαστές με εξειδίκευση στον χώρο τους, και όχι από την MV απευθείας – όπως συμβαίνει και με τους περισσότερους κατασκευαστές.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon