Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 16:07

Καλιφόρνια - 1,7 εκατ. ευρώ πρόστιμο στην Comoto γιατί πούλαγε μη εγκεκριμένες εξατμίσεις!

Η Comoto Holdings καταδικάστηκε από δικαστήριο της Καλιφόρνια σε πρόστιμο 1.93 εκατομμυρίων δολαρίων, ήτοι περίπου 1.71 εκατομμυρίων ευρώ, γιατί τα καταστήματα της διέθεταν προς πώληση μη εγκεκριμένα εξαρτήματα μοτοσυκλετών, όπως εξατμίσεις, κ.α. που ως αποτέλεσμα είχαν αυξημένους ρύπους!

Όπως γνωρίζουμε, οι νόμοι της Καλιφόρνια για τους ρύπους αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών είναι οι αυστηρότεροι στον κόσμο, και δυστυχώς η Comoto το διαπίστωσε με τον χειρότερο τρόπο.

Οι κατηγορίες του CARB (California Air Resources Board) αφορούσαν σε εξαρτήματα customizing μοτοσυκλετών, όπως aftermarket εξατμίσεις, που πωλούνταν από τα καταστήματα-γίγαντες Revzilla και Cycle Gear, καταστήματα που ανήκουν στην Comoto.

Τα καταστήματα και οι dealer στην Καλιφόρνια υποχρεούνται να πωλούν μόνο aftermarket εξαρτήματα μοτοσυκλετών που έχουν εγκριθεί από το CARB, ώστε τα οχήματα να μην καταλήγουν να ρυπαίνουν παραπάνω από όσο επιτρέπεται.

Κάπως έτσι οι ελεγκτές του CARB "έπιασαν" τα παραπάνω καταστήματα να πωλούν μη εγκεκριμένα εξαρτήματα, και υποχρέωσαν τη μαμά εταιρεία να πληρώσει 1.937.500 αμερικάνικα δολάρια, δηλαδή 1,71 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο, παρόλο που αρχικά η Comoto υποστήριξε πως τα εν λόγω εξαρτήματα πωλούνταν για "αγωνιστική χρήση" και έτσι εξαιρούνταν από τις εγκρίσεις του CARB.

Το μισό πρόστιμο θα καταλήξει σε 2 περιβαλλοντικά project της Καλιφόρνια, ενώ το υπόλοιπο μισό θα καταλήξει στα ταμεία για την ατμοσφαιρική ρύπανση της πολιτείας της Καλιφόρνια.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 16:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube