.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 17:44

Africa X – 15,000 δικάβαλα χιλιόμετρα στην Αφρική με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

Διέσχισαν την Αφρική με μια ηλεκτρική Zero DSR Black Forest για έναν πολύ καλό σκοπό.

H Dulcie Mativo και ο Thomas Jackel αποφάσισαν να διατρέξουν όλο το μήκος της Αφρικανικής ηπείρου με μοτοσυκλέτα, θέλοντας να αναδείξουν μια συνήθως αθέατη πλευράς της, αυτή της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και της αισιοδοξίας, δηλαδή τους ανθρώπους που αύριο θα αλλάξουν το πρόσωπο της Αφρικής.

Έχοντας προγραμματίσει δεκάδες συνεντεύξεις σε διάφορες χώρες με νέους επιχειρηματίες, πρωτοπόρους και ονειροπόλους, οι δύο νέοι (24 και 33 ετών αντίστοιχα) ξεκίνησαν με το πιο αναπάντεχο όχημα: μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα.

Εξασφαλίζοντας την υποστήριξη της Zero, ξεκίνησαν το ταξίδι τους με μια DSR Black Forest Edition, ενώ ένα φορτηγάκι υποστήριξης θα ακολουθούσε με έξτρα μπαταρίες, μπακάζια και αρκετό ακόμη εξοπλισμό που δεν θα χωρούσε άνετα στη μοτοσυκλέτα (κάμερες και τα συναφή τους κ.ο.κ.).

Το ταξίδι τους ξεκίνησε τον Ιούνιο 2019 από την Ταγγέρη στο Μαρόκο και ολοκληρώθηκε έξι μήνες αργότερα στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.

78770548 642545126149764 8337022397643227136 o

Αρκετοί θα σκέφτονται πως μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα δεν ακούγεται και τόσο πρακτική για αυτήν την περιπέτεια, ωστόσο η Zero έβγαλε άνετα το ταξίδι, σε αντίθεση με το βανάκι υποστήριξης που υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη στο Καμερούν. Εκεί λοιπόν οι δύο ταξιδιώτες αποφάσισαν να το εγκαταλείψουν, πούλησαν ό,τι δεν χρειάζονταν, φόρτωσαν τα υπόλοιπα στη μοτοσυκλέτα και συνέχισαν!

“Θέλει έναν προγραμματισμό για να διασχίσεις την Αφρική με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, αλλά αν το σχεδιάσεις σωστά και έχεις φροντίσει για στάσεις για φόρτιση, συνήθως τη διάρκεια της νύχτας, η χαμηλών απαιτήσεων συντήρησης Zero αποδείχθηκε αξιόπιστη σύντροφος,” λέει ο Thomas. “Ηλεκτρικό ρεύμα μας έδιναν παντού δωρεάν ή συμπεριλαμβανόταν στην τιμή του δωματίου του ξενοδοχείου, αλλά κανείς δεν σου δίνει τσάμπα βενζίνη. Γλιτώσαμε ένα τσουβάλι λεφτά σε καύσιμα και θα ήταν έτσι ακόμη κι αν έπρεπε να πληρώσουμε κάθε φόρτιση."

Το ταξίδι τους ολοκληρώθηκε επιτυχώς τον περασμένο Δεκέμβρη και τώρα οι δύο ταξιδευτές σχεδιάζουν ένα ντοκιμαντέρ του εγχειρήματός τους.

Δείτε στη συνέχεια ένα σύντομο βίντεο με στιγμιότυπα της περιπέτειάς τους.

Ιστοσελίδα Africa X

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 18:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon