.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 12:06

O James Hillier προσφέρει εθελοντική υπηρεσία διανομής τροφίμων

Μετά από μια νίκη και 12 βάθρα στο Isle of Man TT, ο Άγγλος αναβάτης παίρνει μια ξεχωριστή νίκη.

Με την Αγγλία στη δίνη της πανδημίας και ένα αρχικό σχέδιο αντιμετώπισης που αποδείχθηκε αποτυχημένο, η χώρα ετοιμάζεται για τα πιο δύσκολα. Καθώς λοιπόν η ανάγκη προστασίας των πιο ευάλωτων ανθρώπων περνά σε πρώτη μοίρα, ο Hillier σκέφτηκε έναν απλό τρόπο με τον οποίο η επιχείρησή του θα μπορούσε να συνδράμει.

Ο Hillier διατηρεί τον ηλεκτρονικό κατάστημα μοτοσυκλετιστικού εξοπλισμού και ανταλλακτικών Yourmotorbike στο Dorset και σκέφτηκε πως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την έτοιμη υποδομή που έχει για αποστολή προϊόντων ώστε να στέλνει προμήθειες σε ανθρώπους που δεν μπορούν ή δεν πρέπει να βγουν έξω από το σπίτι τους.

“Έχω μιαν ιδέα που θα ήθελα να κοινοποιήσω, ακόμη κι αν μόνο ένας άνθρωπος ανταποκριθεί θα αξίζει τον κόπο," εξηγεί ο Hillier.

“Έχω εδώ ένα ηλεκτρονικό μαγαζί, την υποδομή εκτύπωσης ετικετών, τον ταχυδρομικό μου επαγγελματικό λογαριασμό και μπορώ να στείλω ο,τιδήποτε εντός 24-48 ωρών. Η ιδέα μου ήρθε βοηθώντας τους παππούδες μου που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό. Τώρα έχουν τρόφιμα, αλλά κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό θα μείνουν κλεισμένοι και η επόμενη διαθέσιμη ημερομηνία για παράδοση τροφίμων από ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ είναι σε 10 μέρες.

“Είναι πολύς ο κόσμος του οποίου η οικογένεια είναι σκορπισμένη σε διάφορα μέρη, όπως και η δική μου. Εγώ μπορώ να στέλνω πράγματα από εδώ, να πάω να τα αγοράσω από το μαγαζί και να τα ταχυδρομήσω οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη.

“Είναι πολύ σημαντικό όποιος μπορεί να πάρει λίγο βάρος πάνω του και να μοιραστεί την προσπάθεια, πρέπει να δουλέψουμε ομαδικά αν θέλουμε να το περάσουμε και αυτό. Η χώρα είναι σε ένα πολύ περίεργο σημείο αυτή τη στιγμή και όταν βλέπω ανθρώπους να μαζεύουν όγκους προμηθειών που δεν χρειάζονται το μόνο που σκέφτομαι είναι ‘ντροπή σου’. Είναι πολύ σημαντικό σε τέτοιες στιγμές να κοιτάμε πώς θα προσέξουμε ο ένας τον άλλο και επιτέλους να σκεφτούμε λίγο έξω από τα συνηθισμένα πλαίσια.”

Στη συνέχεια προσφέρει το τηλέφωνο και το email της επιχείρησής του για να αρχίσει να επικοινωνεί κόσμος με τις άμεσες ανάγκες του.

Σπουδαία πρωτοβουλία από τον 35χρονο νικητή του Lightweight TT 2013 και επιτυχόντα 12 φορές στο βάθρο του ΤΤ σε διάφορες κατηγορίες από το 2008 που έτρεξε εκεί για πρώτη φορά.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon