.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 12:34

Rossi, Dovizioso, Cairoli, Fontanesi ενωμένοι κατά του κορωνοϊού

Η νέα καμπάνια του Ιταλικού υπουργείου Αθλητισμού βασίζεται στη δημοτικότητα κορυφαίων αναβατών της χώρας.

Η Ιταλία περνά δύσκολες μέρες και η κατάσταση με την επιδημία του κορωνοϊού χειροτερεύει καθημερινά. Από το βράδυ της Δευτέρας 9 Μαρτίου ολόκληρη η χώρα βρίσκεται πλέον σε ένα ιδιότυπο καθεστώς προστασίας, με αυστηρό περιορισμό μετακινήσεων πλην περιπτώσεων όπου συντρέχει σοβαρός λόγος – κάτι που ως και την Κυριακή ίσχυε σε μεγάλο μέρος του βορρά, με επίκεντρο κυρίως τη Λομβαρδία, την επαρχία πρωτεύουσα της οποίας είναι το Μιλάνο.

Πλέον η Ιταλική κυβέρνηση προτρέπει τον κόσμο να μην βγαίνει έξω με μια καμπάνια σε κοινωνικά δίκτυα υπό το hashtag #iorestoacasa, δηλαδή “εγώ μένω σπίτι”, αλλά παράλληλα προκύπτει και η ανάγκη να προστατευτεί ο κόσμος και από τον πανικό.

Έτσι, μια δεύτερη καμπάνια ξεκίνησε με πρωτοβουλία του υπουργείου Αθλητισμού, προσκαλώντας μια σειρά διάσημων Ιταλών αθλητών να προμοτάρουν το κεντρικό μήνυμα #DistantiMaUniti, μεταφραζόμενο ως “από απόσταση αλλά ενωμένοι”.

Ουσιαστικά έρχεται να στηρίξει ψυχολογικά την κοινωνική συνοχή με ένα μήνυμα ενότητας για όλον αυτόν τον κόσμο που βρίσκεται πια κλεισμένος σπίτι του βομβαρδιζόμενος καθημερινά από ειδησεογραφία φόβου και τρόμου.

Στην καμπάνια αυτή πρωταγωνιστεί φυσικά ο διασημότερος Ιταλός αθλητής, Valentino Rossi, δίπλα του θα βρούμε τον Andrea Dovizioso, τον εννιά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή ΜΧ Tony Cairoli, την έξι φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια ΜΧ Kiara Fontanesi, τον τενίστα Fabbio Fognini, τον μπασκετμπολίστα Marco Belinelli, τον ποδοσφαιριστή Leonardo Bonucci και άλλους.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon