.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 11:45

Στην Αυστραλία αρχίζει επίσημα το κυνήγι των οδηγών που μιλούν στο κινητό [Βίντεο]

Από 1η Φεβρουαρίου 2020 τα πρόστιμα πολλαπλασιάζονται και οι αρχές έχουν ήδη αρχίσει το διακριτικό κυνήγι των παραβατών.

Η χρήση του κινητού τηλεφώνου από τον οδηγό ενώ κινείται με το όχημα είναι μια εν δυνάμει εγκληματική τακτική στην οποία οφείλονται πολλά ατυχήματα, όπως δείχνουν στατιστικές από διάφορες χώρες του κόσμου.

Έτσι αυτή η μάστιγα έχει γίνει στόχος πολλών κρατών που υιοθετούν αυστηρότερες ποινές και εντατικοποίηση των ελέγχων, συχνά χρησιμοποιώντας ειδικά εξελιγμένες τεχνολογίες, όπως ειδικές κάμερες.

Στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στην πολιτεία Queensland η αστυνομία έχει ήδη ανακοινώσει από πριν τα Χριστούγεννα 2019 την αύξηση των προστίμων από 400 σε 1000 δολάρια Αυστραλίας (€242 και €606, με ισοτιμία 31/1/2020), ενώ αυξάνονται και οι βαθμοί ποινής στο δίπλωμα (point system) από 3 σε 4.

Αυτό το μέτρο τίθεται σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου, αλλά ως τότε οι αρχές δε χαρίζονται στους παραβάτες. Τους σταματούν και κάνουν τις απαραίτητες συστάσεις, πριν αρχίσει να βρέχει κανονικά πρόστιμα με τον νέο μήνα.

Δείτε το σχετικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της Queensland, επιδεικνύοντάς πόσοι οδηγοί παίζουν ή μιλούν στο κινητό τους ενόσω οδηγούν.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon