.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 17:20

Η Bridgestone σκοπεύει να λανσάρει το πρώτο “airless” ελαστικό στην αγορά

Τα μη-πνευματικά ελαστικά των οποίων η δομή υποστηρίζεται από αντηρίδες  ανακυκλωμένης θερμοπλαστικής ρητίνης, δεν αποτελούν κάτι καινούργιο.

H Michelin ήταν η πρώτη που παρουσίασε ένα ελαστικό αυτού του τύπου το 2006, για να ακολουθήσουν οι Brisgestone αλλά και η Polaris, λίγο πιο μετά. Βέβαια σε κάθε περίπτωση επρόκειτο για concept, τα οποία δεν διαθέτονταν στην αγορά.

Αυτό  όμως φαίνεται ότι θα αλλάξει, με την Bridgestone να ανακοινώνει ότι σύντομα, η δικής της εκδοχή airless ελαστικού, θα διατίθεται εμπορικά, αρχικά για συγκεκριμένους τύπους τετράτροχων οχημάτων, εμπορικής και δημόσιας χρήσης.

Προς το παρόν, δεν γίνεται λόγος για χρήση σε Ι.Χ. οχήματα οποιουδήποτε τύπου και τα airless ελαστικά θα διατίθενται αποκλειστικά σε εταιρείες που διατηρούν στόλους οχημάτων.

Μάλιστα η Bridgestone, όντας χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο (καλοκαίρι 2020) και προκειμένου να διαφημίσει το προϊόν της, θα εξοπλίσει τα ποδήλατα που θα καλύπτουν τις ανάγκες της διοργάνωσης,  με ελαστικά αυτού του τύπου. Δεν μιλάμε για τα ποδήλατα των αθλητών φυσικά, στα οποία ισχύουν αυστηροί κανονισμοί, αλλά για αυτά που θα χρησιμοποιούν οι εθελοντές.

Το πότε τα ελαστικά αυτού του τύπου θα εφαρμοστούν σε μοτοσυκλέτες, είναι άγνωστο. Ως έχουν, με το τετράγωνο προφίλ του πέλματος τους, είναι φυσικά ακατάλληλα για τέτοια χρήση και προφανώς θα χρειαστεί αρκετή εξέλιξη για κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon