.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 13:02

Πεζοδρομείται το ιστορικό κέντρο της Αθήνας – Φιλόδοξα σχέδια του Δήμου Αθηναίων

Όπως αποκαλύπτει ο δήμαρχος Αθηναίων, στόχος είναι ο δραστικός περιορισμός της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο και το εμπορικό τρίγωνο της πόλης.

Από το βήμα του συνεδρίου The Best for the Guest, δηλαδή το 2ο Συνέδριο για τις Βραχυχρόνιες Μισθώσεις Ακινήτων, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, προανήγγειλε την πεζοδρόμηση μεγάλων τμημάτων του οδικού δικτύου στο κέντρο της Αθήνας.

Το πλάνο προβλέπει πεζοδρομήσεις από τις οδούς Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αποστόλου Παύλου, Βασιλίσσης Όλγας, Ηρώδου Αττικού, Βασιλίσσης Σοφίας, Πανεπιστημίου ως την πλατεία Αιγύπτου χαμηλά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η εξεταζόμενη περιοχή θα συμπεριλάβει την Πλάκα και το εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας (χοντρικά την περιοχή που ορίζει ένα τρίγωνο με τις πλατείες Συντάγματος, Ομονοίας και Μοναστηρακίου στις κορυφές του).

Η σχετική μελέτη εκπονείται με τη συνεργασία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Όσον αφορά στα πρακτικά προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι έμποροι των περιοχών αυτών με τον εφοδιασμό τους, είναι ένα ζήτημα που θα αντιμετωπιστεί με τη μορφή εξαιρέσεων στην είσοδο των απαραίτητων τροχοφόρων στις πεζοδρομημένες περιοχές.

Ο υπέρτατος στόχος είναι φυσικά ο εξοβελισμός του αυτοκινήτου από το κέντρο της πόλης, αφήνοντας χώρο στους πεζούς, τους ποδηλάτες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ σχεδιάζονται και χώροι πρασίνου που σαφώς θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και την όψη της πρωτεύουσας στην πιο τουριστική της ζώνη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon