.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 12:02

Οι Ιάπωνες “Big 4” εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την smart μοτοσυκλέτα της Damon… έτσι λέει η Damon τουλάχιστον…

Η Damon είναι μια καναδική start-up εταιρεία, η οποία και παρουσίασε επίσημα στην πρόσφατη CES 2020, το Hypersport, μια smart e-μοτοσυκλέτα που ενσωματώνει πρωτοποριακές τεχνολογίες.

Ανάμεσα σε αυτές, ξεχωρίζει το προηγμένο σύστημα προειδοποίησης του αναβάτη για επικείμενους κινδύνους σε ακτίνα 360 μοιρών, το οποίο ονομάζεται CoPilot (συγκυβερνήτης), με τεχνολογία QNX της BlackBerry.  

Εντύπωση επίσης προκαλεί και ένα ακόμα πατενταρισμένο σύστημα με το όνομα Shift (αλλαγή), που θα επιτρέπει στον αναβάτη να αλλάξει ηλεκτρονικά την εργονομία του Hypersport εν κινήσει.

Μιλάμε δηλαδή για μια πολυμορφική θέση οδήγησης που θα προσαρμόζεται αναλόγως, βάση του τρόπου οδήγησης και του πεδίου στο οποίο κινείται η μοτοσυκλέτα.

Πληροφορίες θέλουν λοιπόν τις τέσσερις μεγάλες ιαπωνικές εταιρείες (Honda, Κawasaki, Suzuki, Yamaha), να εκδηλώνουν τον ενδιαφέρουν τους για το Hypersport της Damon και για τις τεχνολογίες που αυτό φέρει.

Το ενδιαφέρον τους εστιάζεται κυρίως στο CoPilot σύστημα, με την Damon να δηλώνει ότι δεν θα είχε πρόβλημα στο να παραχωρήσει, έναντι αδείας και με το αζημίωτο φυσικά, την τεχνολογία αυτή σε κάποιον μεγάλο κατασκευαστή.

Οφείλουμε βέβαια να ξεκαθαρίσουμε ότι οι πληροφορίες για τον ενδιαφέρον των Ιαπώνων, προέρχονται από την ίδια την Damon, οπότε τις μεταφέρουμε με κάποια επιφύλαξη, όχι για το ενδεχόμενο να μην ισχύουν αλλά για την διάσταση που μπορεί να τους έχει δοθεί.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon