.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 10:02

K.O.K. - Έρχονται αυστηρότερα πρόστιμα, άμεση ηλεκτρονική αποστολή στην εφορία

Ο υπουργός Μεταφορών προανήγγειλε αυστηροποίηση του Κ.Ο.Κ., καθώς η αστυνομία πλέον θα βεβαιώνει τις παραβάσεις ηλεκτρονικά.

Η κυβέρνηση, διαμέσου του υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ανακοίνωσε την πρόθεσή της για αυστηροποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στα πλαίσια ενός ευρύτερου σχεδίου για τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς των Ελλήνων οδηγών.

Έτσι περιμένουμε αύξηση σε αρκετά πρόστιμα, ειδικά σε αυτά των “επικίνδυνων” παραβάσεων, ενώ το μέτρο δε θα μείνει εκεί, όπως φαίνεται, καθώς ενδέχεται να φέρει αλλαγές σε σημαντικά σημεία, όπως λ.χ. την υποχρεωτική χρήση χιονολάστιχων στα αυτοκίνητα εκεί που σήμερα ο Νόμος προβλέπει την εφαρμογή αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ένα ακόμη από τα παραδείγματα που περιέλαβε στην ομιλία του το βήμα της Βουλής ο κ. Καραμανλής αφορά λ.χ. την κίνηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, η παράβαση της οποίας πλέον θα προβλέπει αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας και άδειας οδήγησης για τουλάχιστον 60 μέρες.

Η αναφορά αυτή μάλλον δεν ήταν τυχαία, καθώς θυμίζουμε πως μόλις πρόσφατα εκατοντάδες οδηγοί παγιδεύτηκαν για ώρες στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας λόγω χιονόπτωσης καθώς οι ΛΕΑ ήταν κλεισμένες και τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας δε μπορούσαν να φτάσουν στα προβληματικά σημεία.

Το νέο αυτό σχέδιο βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του και, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ημερήσιου Τύπου, προβλέπει επίσης τον εφοδιασμό των αστυνομικών με ταμπλέτες στις οποίες θα καταγράφονται οι παραβάσεις και τα πρόστιμα. Με τη βεβαίωση της παράβασης η κλήση θα αποστέλλεται αυτομάτως στην εφορία (Taxisnet), σε μια διαδικασία που αποσκοπεί στο να εκλείψει το γνωστό πρόβλημα με το σβήσιμο προστίμων.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 10:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon