.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 12:23

Kawasaki KZ1000 Mystery Ship Τurbo – Ένα υπερσπάνιο επώνυμο custom σε δημοπρασία

Μία από τις μόλις δύο μοτοσυκλέτες με αυτό το custom φέρινγκ του Craig Vetter και τούρμπο φτιάχτηκαν ποτέ και η μία εκ των δύο ψάχνει για νέο ιδιοκτήτη.

Το Kawasaki KZ1000, γνωστότερο στα μέρη μας ως Z1000, ήταν η εξέλιξη του θρυλικού Ζ900 και εμφανίστηκε το 1977 ως μια από τις ισχυρότερες μοτοσυκλέτες παραγωγής της εποχής της.

Είμαστε στην εποχή που γεννήθηκε η Ιαπωνική τετρακύλινδρη Superbike, με μοτοσυκλέτες όπως οι Honda CB750 και Kawasaki Z1 (μετέπειτα Ζ900 και Ζ1000), τότε οι σπορ μοτοσυκλέτες παραγωγής ήταν γυμνές, δεν είχαν αποκτήσει ακόμη φέρινγκ.

Ένας από τους πρώτους που σχεδίασαν after market φέρινγκ γι’ αυτές τις μοτοσυκλέτες – που ξαφνικά έκαναν τις διακοσάρες ψωμοτύρι πολύ μπροστά από την αεροδυναμική της εποχής τους – ήταν ο Αμερικανός Craig Vetter που έκανε θραύση στις ΗΠΑ με τα Windjammer σχέδιά του που κούμπωναν σε πληθώρα μοντέλων της αγοράς.

Το Mystery Ship (Μυστήριο Πλοίο) ήταν το όνομα που επέλεξε ο ίδιος ο Vetter για να βαπτίσει το ολόσωμο φέρινγκ που σχεδίασε για την ΚΖ1000 το 1980, μεταλλάσσοντας τη γυμνή τετρακύλινδρη Kawasaki σε μια πολυτελή sport touring, πριν καν υπάρξει ως ιδέα η σχολή των sport touring.

Μόλις 10 τέτοιες μοτοσυκλέτες κατασκευάστηκαν ποτέ από τον Vetter, αν και ο αρχικός του σχεδιασμός ήταν για 200 κομμάτια, πριν ένα ατύχημα τον βγάλει εκτός κυκλοφορίας για αρκετό καιρό ώστε να ακυρωθεί το αρχικό του πλάνο.

Οι πελάτες είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν το επίπεδο βελτίωσης της μοτοσυκλέτας τους, με τέσσερα στάδια κουρδίσματος του κινητήρα από τη Yoshimura και ένα πέμπτο επίπεδο που περιελάμβανε τούρμπο κιτ της RC Engineering που υποσχόταν αύξηση 40% στην ονομαστική ισχύ του ΚΖ – η οποία ανακοινωνόταν στα 90 άλογα, οπότε μιλάμε για μια τελική απόδοση 126 ίππων, τρελό νούμερο για τα δεδομένα του 1980.

Αυτό το τούρμπο κιτ τοποθετήθηκε σε 2 μόλις από τις 10 μοτοσυκλέτες και η συγκεκριμένη είναι μια από τις δύο, η υπ’ αριθμόν 6 της δεκάδας.

Πωλείται ως παραγγέλθηκε σε Dino Red χρώμα και, εντυπωσιακώς πώς, παραμένει σε κατάσταση ολοκαίνουργιας με μόλις 2 μίλια (3.2 χιλιόμετρα) στο κοντέρ της! Δεν είναι σε λειτουργική κατάσταση καθώς όλα αυτά τα χρόνια καθόταν, ωστόσο αυτό είναι μάλλον ασήμαντο πρόβλημα για όποιον αποφασίσει να την κάνει δική του.

Για να το κάνει αυτό θα χρειαστεί να τη διεκδικήσει στη δημοπρασία The Las Vegas Motorcycle Auction του οίκου Bonhans στις 23 Ιανουαρίου στο Caesar's Entertainment Studios, με τις εκτιμήσεις να μιλούν για μια τιμή που θα κυμανθεί από €22,000 ως €31,000.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της δημοπρασίας εδώ

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon