.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 17:42

BMW – 500,000 ηλεκτρικά οχήματά της κυκλοφορούν ήδη σε όλον τον κόσμο

Η Γερμανική εταιρεία γιορτάζει ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς έχει ήδη πουλήσει μισό εκατομμύριο ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα.

“Αυτό το μισό εκατομμύριο οχήματα είναι η καλύτερη απόδειξη: η ευρεία γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων μας ικανοποιεί τις επιθυμίες των πελατών μας. Τώρα θα ανεβάσουμε δυναμικά ρυθμό και σκοπεύουμε να φτάσουμε στο ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους σε δύο χρόνια. Αυτή είναι η δική μας συνδρομή στην αποτελεσματική προστασία του κλίματος,” δήλωσε ο Oliver Zipse, πρόεδρος του Δ.Σ. της BMW AG.

Όπως είναι μάλλον προφανές, η συντριπτική πλειοψηφία των οχημάτων αυτών αποτελείται από αυτοκίνητα, καθώς η σχετική γκάμα ηλεκτρικών και υβριδικών τετράτροχων της BMW είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των δίτροχων, που στην ουσία περιορίζεται στο σκούτερ C-Evolution.

Είναι όμως εξίσου προφανές πως στα επόμενα χρόνια θα δούμε αρκετά φρέσκα μοντέλα που θα στηρίζουν τη στροφή στην ηλεκτροκίνηση, όπως αυτή εκφράζεται στη BMW από το πρόγραμμα Vision iNEXT.

Κοιτώντας πιο μακροπρόθεσμα, ο στόχος της BMW έχει ήδη περιγραφεί: ως το 2021 θέλει το 25% όλων των οχημάτων που πουλά στην Ευρώπη να είναι είτε αμιγώς ηλεκτρικά ή υβριδικά. Αυτό το ποσοστό θα πρέπει να ανέβει πάνω από το 30% ως το 2025 και στο 50% ως το 2030.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon