.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 14:17

Νέα διόδια Ασπροβάλτας – Τι πληρώνουμε, έντονες αντιδράσεις

Τέθηκε σε λειτουργία ο νέος σταθμός διοδίων στην Ασπροβάλτα και οι αντιδράσεις εντείνονται με ασφαλιστικά μέτρα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα είχε ανακοινώσει η προηγούμενη κυβέρνηση ήδη από το 2018 και οι αντιδράσεις ήταν εξαρχής έντονες, καθώς ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΔ), Απόστολος Τζιτζικώστας, ετοίμαζε προσφυγή και δήλωνε πως “τα νέα διόδια θα δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό μίγμα, αντιαναπτυξιακό, αντικοινωνικό, που πλήττει ευθέως την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας”.

Παρότι στο μεταξύ η κυβέρνηση άλλαξε και μάλιστα με κερδισμένο το κόμμα του κυρίου Τζιτζικώστα – ο οποίος υπήρξε και υποψήφιος αρχηγός του – ο προγραμματισμός για τους νέους σταθμούς διοδίων δεν λοξοδρόμησε.

Στα διόδια της Ασπροβάλτας (δήμος Βόλβης, νομός Θεσσαλονίκης) το αντίτιμο διέλευσης ορίζεται ως εξής:

Δίκυκλα – €0.60
Ι.Χ. Αυτοκίνητα - €0.90
Φορτηγά με 2 ή 3 άξονες και ύψος κάτω των 2.2 μέτρων - €2.30
Φορτηγά με 4+ άξονες και ύψος άνω των 2.2 μέτρων – €3.20

Οι αντιδράσεις πάντως δεν έχουν κοπάσει, η προσφυγή της ΠΚΔ στο Συμβούλιο Επικρατείας παραμένει και ο Τύπος μιλά για “αντάρτικο Τζιτζικώστα”.

Ο δε Περιφερειάρχης επιμένει πως “κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μη λειτουργήσουν τα νέα διόδια”.

Μόνο που κάποια ήδη λειτουργούν.

Έπεται δε και συνέχεια, καθώς προβλέπονται αρκετοί μετωπικοί σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό (Μαλγάρων, Θεσσαλονίκης, Ανάληψης, Ασπροβάλτας, Προμαχώνα, Στρυμονικού) και κάμποσοι ακόμη παράπλευροι (Κλειδίου, Μαλγάρων, Αξιού, Λαγκαδά-Σερρών, Προφήτη, Βαγιοχωρίου, Βρασνών-Ασπροβάλτας, Πολυκάστρου).

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 14:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon