.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 11:50

Η VW θα συμμετάσχει στους αγώνες μόνο... ηλεκτρικά, τέρμα οι κινητήρες εσωτερικής καύσης!

Η είδηση του ότι η VW αποφάσισε να συνεχίσει την εργοστασιακή της συμμετοχή στους αγώνες μόνο με ηλεκτροκίνητα οχήματα, μπορεί στους περισσότερους από εσάς να προκαλέσει αντίδραση σχετιζόμενη με τους γεννητικούς αδένες σας, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι απλά.

Όταν ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο ανακοινώνει κάτι τέτοιο, δεν το περνάμε έτσι απλά στο ντούκου, όσο και αν πιστεύουμε ότι ο δικός μας μικρόκοσμος μένει ανεπηρέαστος από όλο αυτό.

Οι κινήσεις τέτοιων κολοσσών μόνο τυχαία δεν γίνονται και όταν η VW αποφασίζει να διακόψει την εμπλοκή της με κινητήρες εσωτερικής καύσης στο αγωνιστικό πεδίο, όπου αποδεδειγμένα συντελείται το μεγαλύτερο ποσοστό εξέλιξης αυτών, καταλαβαίνουμε όλοι τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Φυσικά η VW δεν θα μείνει έξω από τους αγώνες, απλά θα συμμετέχει πλέον σε αυτούς αποκλειστικά με e-οχήματα, βασιζόμενα στην πολύ πετυχημένη πλατφόρμα ID.R, που έχει σαρώσει τα ρεκόρ και τις νίκες στις αναβάσεις.

Μιλάμε για ένα διαολεμένα γρήγορο πρωτότυπο, με την πιο πρόσφατη επιτυχία του να είναι η κατάρριψη του ρεκόρ στην ανάβαση του Tianmen στην Κίνα, απ΄ όπου και το video που παραθέτουμε στην συνέχεια, ενώ το ίδιο τετράτροχο, έχει συντρίψει όλα τα ρεκόρ στην πασίγνωστη ανάβαση Pikes Peak, το 2018, με χρόνο 7:57.148 , ενώ στην “πράσινη κόλαση” του Nurbingring, έχει “γράψει” την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, με 6:05.336.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon