.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 16:19

H BMW προσέλαβε τον οσκαρικό Hans Zimmer για να συνθέσει τον ήχο των ηλεκτρικών οχημάτων της

Η συνεργασία που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι με τους ήχους του BMW Vision M Next, επεκτείνεται σε όλη την ηλεκτρική γκάμα των Βαυαρών.

Τον κύριο Hans Zimmer ίσως και να τον γνωρίζετε. Αν όχι, σίγουρα ξέρετε κάποιες από τις μουσικές που έχει συνθέσει, όπως τα soundtracks των Lion King, Πειρατές της Καραϊβικής, Μονομάχος, Interstellar, την τριλογία των Dark Knight, Δουνκέρκη και η λίστα τελειωμό δεν έχει.

Αντίστοιχα ατελείωτα είναι και τα βραβεία του 62χρονου Γερμανού συνθέτη, που ξεκινούν από ένα Όσκαρ και συνεχίζονται με Grammy, Χρυσές Σφαίρες και πάει λέγοντας.

Κάποιες από τις επόμενες συνθέσεις του Zimmer ωστόσο δε θα τις βρείτε σε δισκοπωλεία, ούτε σε online μουσικές υπηρεσίες ή σε ταινίες. Θα τις ακούτε ωστόσο σε κάθε ηλεκτρικό ή υβριδικό αυτοκίνητο της BMW τύχει να περνά κοντά σας από την επόμενη χρονιά.

H BMW και ο Zimmer υπέγραψαν συμφωνία που προβλέπει πως ο διάσημος συνθέτης θα επιμεληθεί των ήχων που θα εμπλουτίσουν την εμπειρία οδήγησης των ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων της BMW και μάλιστα αυτό θα αρχίσει άμεσα, με τη γκάμα του 2020.

Προς το παρόν αυτή η συνεργασία περιορίζεται στα αυτοκίνητα, μα αν αποδειχθεί επιτυχής κανείς δεν τον εμποδίζει να σκαρώσει και μερικούς ήχους για ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, όταν με το καλό έρθουν κι αυτές στη γκάμα της BMW.

Στο μεταξύ, πάρτε μια γεύση από την πρώιμη αυτοκινητάδικη δουλειά του Zimmer σε συνεργασία με τον μηχανικό ήχου της εταιρείας, Renzo Vitale, στο διαφημιστικό βίντεο της BMW από την παρουσίαση του Vision M Next τον περασμένο Ιούνιο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon