.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 15:04

H Zero ξεκίνησε πρόγραμμα test rides χωρίς απαίτηση για δίπλωμα οδήγησης!

Σε θέματα marketing οι Αμερικανοί απλά δεν παίζονται.

Η Zero Motorcycles είναι μια από τις πρωτοπόρες βιομηχανίες στον χώρο των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών και τρέχει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για να προσελκύσει νέο κόσμο στο πελατολόγιό της.

Έχοντας μόνο ηλεκτρικά δίκυκλα στη γκάμα της, έχει διπλάσια εμπόδια να ξεπεράσει συγκριτικά με έναν κατασκευαστή συμβατικών μοτοσυκλετών. Εκτός του κλασικού φόβου που έχει αρκετός κόσμος για το δίκυκλο (κυρίως για το ενδεχόμενο πτώσης, αλλά και την έκθεση στον καιρό) πρέπει να ξεπεράσει και τον αρνητισμό που έχει συχνά ο παραδοσιακός μοτοσυκλετιστής που δε δέχεται εύκολα μια ριζική αλλαγή, προτιμώντας κάτι πιο οικείο και θορυβώδες.

Η σειρά test rides που ξεκινά η Zero στις ΗΠΑ υπό τον γενικό τίτλο Discover the Ride έχει ως πρωταρχικό στόχο να προσφέρει στον μοτοσυκλετιστή μια γεύση του πώς είναι να καβαλάς μια ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα.

Επειδή όμως δε θέλει να αποθαρρύνει όποιον ενδιαφέρεται να γευτεί τα θέλγητρα μιας Zero, αλλά δεν έχει (ακόμη) δίπλωμα οδήγησης, οι Καλιφορνέζοι είχαν μια εξαιρετική ιδέα: κούρδισαν τις μοτοσυκλέτες τους σε χαμηλότερη τελική ταχύτητα και έκλεισαν κλειστές πίστες για να γίνουν τα test rides, εκτός δημόσιων δρόμων.

Έτσι μπορεί κάποιος όχι απλά να δοκιμάσει μια πρώτη φορά μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, αλλά και να καβαλήσει για πρώτη φορά δίκυκλο!

Αυτή η ιδέα τέθηκε σε εφαρμογή πρώτη φορά πέρυσι και οι αριθμοί έδειξαν πως είναι εξαιρετικά αποδοτική: το 25% όσων ενηλίκων συμμετείχαν στο Discover the Ride ήταν νεοεισελθόντες στον χώρο της μοτοσυκλέτας!

Οι χώροι των test rides θα είναι κλειστοί και ελεγχόμενοι, ενώ για όσους θέλουν να δουν πώς είναι μια Zero με πλήρη ισχύ – τα μεγάλα της μοντέλα αποδίδουν πάνω από 100 hp – θα υπάρχει ειδικός χώρος με στατικές μοτοσυκλέτες στερεωμένες πάνω σε ειδικά πλαίσια που επιτρέπουν και σούζες. Έτσι το ανοίγεις άφοβα και βλέπεις και πώς σουζάρει, χωρίς να φοβάσαι μην πέσεις ή κάνεις μια ζημιά που θα πρέπει μετά να πληρώσεις.

Παράλληλα, το μεγαλύτερο ίσως κέρδος της Zero από τη διαδικασία αυτή θα είναι πως θα αποκτήσει το συναισθηματικό δέσιμο με υποψήφιους πελάτες που σκέφτονται να το γυρίσουν σε μοτοσυκλέτα και πλέον η πρώτη τους εμπειρία θα είναι αλληλένδετα δεμένη με την εταιρεία αυτή.

Χώρια που αυτά τα test rides αδιαφορούν πλέον παντελώς για τις καιρικές συνθήκες. Να και κάτι που δε γίνεται με συμβατικές βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες, καθώς test ride σε κλειστό χώρο θα σήμαινε ασφυξία μετά τις πρώτες βόλτες…

Η σειρά Discover the Ride θα επισκεφτεί οκτώ μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, ακολουθώντας το πρόγραμμα της περιοδεύουσας έκθεσης International Motorcycle Show.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon