.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 14:47

Wayne Rainey - Οδήγησε ξανά μοτοσυκλέτα μετά από 26 χρόνια!

Εικοσιέξι χρόνια μετά το ατύχημα που τον άφησε παραπληγικό, ο Wayne Rainey, με τη βοήθεια των Yamaha και Alpinestars οδήγησε ξανά μοτοσυκλέτα! Συγκινητική περίπτωση, παραπλήσια με αυτή του Takuma Aoki, που με τη βοήθεια της Honda οδήγησε ξανά μοτοσυκλέτα το 2019, μετά από 22 χρόνια.

Ο Wayne Rainey ανέβασε φωτογραφία που τον δείχνει καβάλα σε ένα Yamaha R1, συνοδεύοντας την με το ακόλουθο κείμενο: "I had the opportunity to ride a motorcycle yesterday for the first time in 26 years. And I had a blast. Big thanks to YamahaMotorUSA and alpinestars for helping make it happen", δηλαδή "είχα την ευκαιρία να οδηγήσω μια μοτοσυκλέτα χτες (σσ. 6 Νοεμβρίου 2019), για πρώτη φορά σε 26 χρόνια. Και το καταευχαριστήθηκα. Μεγάλο ευχαριστώ στην Yamaha Η.Π.Α. και στην Alpinestars, που βοήθησαν για την πραγματοποίηση αυτής της βόλτας.

Συγκινητική στιγμή, για έναν από τους πιο σταθερούς αναβάτες της GP σκηνής, με 3 Παγκόσμιους Τίτλους στα δίχρονα 500. Ως συνήθως, ήταν ο Kevin Schwantz που έπεφτε -βάθρο ή πτώση-, όμως παρόλα αυτά η ατυχία χτύπησε τον Rainey σε μια από τις ελάχιστες στιγμές που έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του.

Αργότερα ο Rainey αγωνίστηκε με τροποποιημένο καρτ, ενώ σήμερα είναι ο κύριος υπεύθυνος του MotoAmerica, που διοργανώνει το αμερικάνικο Πρωτάθλημα Superbike.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε τεχνικές λεπτομέρειες για το R-1 που οδήγησε ο Rainey, όμως σίγουρα αυτό θα πρέπει να είχε τροποποιήσεις για να μπορέσει να το οδηγήσει με ασφάλεια ο Αμερικανός.

Πιθανώς οι τροποποιήσεις αυές να προέρχονται από την έρευνα και εξέλιξη της Yamaha πάνω στο MotoBot, ενώ πρέπει να σημειώσουμε πω λίγο καιρό πριν, τον Ιούλιο του 2019 με την αφορμή του 8ωρου αγώνα αντοχής στη Suzuka, είχαμε μια παραπλήσια περίπτωση, όπου ο παραπληγικός Takuma Aoki οδήγησε για πρώτη φορά μετά από το ατύχημα του το 1998 -22 χρόνια είναι αυτά!

Ο Aoki επανέλαβε τη βόλτα του και στο ιαπωνικό GP, στην πίστα Twin Ring Motegi, παρέα με τους αδελφούς του Nobuatsu και Haruchika Aoki. Και τις 2 φορές οδήγησε ένα ειδικάτροποποιημένο Honda Fireblade, ενώ ο ίδιος έχει βοηθήσει τη Honda στην εξέλιξη αγωνιστικών αυτοκινήτων για παραπληγικούς οδηγούς. Μάλιστα ο Takuma Aoki έχει λάβει μέρος σε αρκετούς αγώνες Cross Country Rally, με πιο σημαντικούς το Dakar Rally και το Asia Cross Country Rally.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 15:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon