.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 15:49

Στη Αγγλία, σου κλέβουν την μηχανή με “διαδικτυακό κοριό"!

Μέχρι τώρα, ξέραμε ότι η τοποθέτηση GPS πομπού στην μοτοσυκλέτα μας, αποτελούσε μια πρακτική που εξασφάλιζε ένα μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στην ανεύρεση της μετά από κλοπή, τουλάχιστον μέσα στις πρώτες ώρες από το γεγονός.

Να όμως που στην Αγγλία, το τελευταίο… trend των κλεφτών, είναι μια παρόμοια τακτική που λειτουργεί από την ανάποδη. Τα πράγματα έχουν ως εξής: Οι επίδοξοι κλέφτες, όταν “βάλουν στο μάτι” μια μοτοσυκλέτα, τοποθετούν σε αυτή μια αυτοσχέδια συσκευή η οποία τους προσφέρει πληροφορίες εντοπισμού, “χαρτογραφώντας” με αυτό τον τρόπο, τα συνήθη δρομολόγια ενός αναβάτη, καθώς και τα σημεία στα οποία παρκάρει.

Οι συσκευές αυτές, δεν είναι ακριβώς GPS αλλά λειτουργούν με σύνδεση στο διαδίκτυο. Δεδομένου ότι σε μια μεγαλούπολη όπως το Λονδίνο για παράδειγμα, υπάρχουν άπειρα hotspots και ανοιχτά ρούτερ, το να υπάρχει συνεχώς ή για μεγάλα διαστήματα σύνδεση της συσκευής με το internet, δεν είναι κάτι δύσκολο να επιτευχθεί. Κάτι σαν διαδικτυακός κοριός δηλαδή.

Έτσι οι κλέφτες παρακολουθούν τις κινήσεις του αναβάτη με την μοτοσυκλέτα από την άνεση του σπιτιού τους ή ακoλουθώντας από απόσταση με όχημα, και όταν βρουν “παράθυρο ευκαιρίας” κάνουν την δουλειά τους.

Ως αντίμετρο σε αυτή την νέα πρακτική, έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά “ανιχνευτές κοριών”, που εντοπίζουν αν από μια μοτοσυκλέτα εκπέμπονται κύματα διαφόρων συχνοτήτων και τύπων. Ακόμα όμως και αν βρεθεί κοριός, δεν υπάρχει τρόπος να διακοπεί η εκπομπή των σημάτων αυτών, ούτε και να εντοπιστεί ακριβώς η θέση του πάνω στην μοτοσυκλέτα.

Oι κοριοί αυτοί είναι πολύ μικροί σε μέγεθος και οι κλέφτες ξέρουν να τους κρύβουν και να τους καμουφλάρουν καλά. Σε κάθε περίπτωση η σύσταση των αρχών στην Αγγλία, είναι να επικοινωνεί κάποιος άμεσα με την αστυνομία ακόμα και αν έχει βρει τον κοριό πάνω στην μοτοσυκλέτα και να μην επιχειρεί να τον καταστρέψει, αφού αυτός μπορεί να προσφέρει στοιχεία και πληροφορίες για την δράση των κακοποιών.   

Το όλο πράγμα αρχίζει και θυμίζει ψυχροπολεμικό σενάριο κατασκοπίας…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 09:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon