.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 29 Μαϊος 2019 15:57

R.I.P. Antti Pendikainen - Σκοτώθηκε σε αγώνα Cross Country

Κοιτώντας τις φωτογραφίες στο προφίλ του Antti Pendikainen στο facebook, μένεις άναυδος από τα θεαματικά stunt και από όσα κατάφερε ο Φιλανδός στη σύντομη ζωή του. Κι όμως, ο άνθρωπος που πήδηξε με μια μοτοσυκλέτα από γκρεμό, για να προσγειωθεί με ένα αλεξίπτωτο σε ένα… ρυάκι, εκείνος που πήδηξε από αεροπλάνο χωρίς αλεξίπτωτο, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου αγώνα Cross Country με μοτοσυκλέτα.

rip antti pendikainen 4

Stunt-riding με μοτοσυκλέτα, stunts για ταινίες με αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, base jumps, άλμα με snowmobile με αλεξίπτωτο, άλμα χωρίς αλεξίπτωτο, άλμα με μοτοσυκλέτα από βουνό και προσγείωση με αλεξίπτωτο σε ρυάκι, ραντεβού με κοπέλα σε αυτοσχέδιο αερόστατο με μπαλόνια, και πτώση από τα 2 χιλιάδες μέτρα, συμμετοχή στον αγώνα Baja 1000, συμμετοχή με SSV στο Tuareg Rallye, συμμετοχή σε Beach Races στη Γαλλία, ιππασία, indoor skydiving, αγώνες Enduro, τερματισμός στο Red Bull Romaniacs του 2018 αλλά και στο Erzberg Rodeo… και τόσα ακόμη!

rip antti pendikainen 10

Λίγες ημέρες πριν τον θάνατο του, είχε παραλάβει τη νέα του ΚΤΜ, κι ετοιμαζόταν για τη δεύτερη συμμετοχή του στο Erzberg Rodeo.

rip antti pendikainen 19

Ο πάντα χαμογελαστός Pendikainen έζησε μια απίστευτα γεμάτη ζωή, πεθαίνοντας εξαιρετικά νωρίς, στα 29 του χρόνια. Αιτία του θανάτου του, ένα δυστύχημα με τη μοτοσυκλέτα του ενώ συμμετείχε στον αγώνα Cross Country «Vesivehmaa Grand National» για το European Cross Country Cup.

rip antti pendikainen 20

Η αναφορά κάνει λόγο για σύγκρουση της μοτοσυκλέτας του Φιλανδού με δέντρα, με τον Pendikainen να καταλήγει στο σημείο του δυστυχήματος, παρά την παροχή πρώτων βοηθειών.

rip antti pendikainen 17

Rest in Peace Antti Pendikainen.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Μαϊος 2019 16:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon