.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 12:11

Max Biaggi – Βγήκε η ετυμηγορία για τις κατηγορίες φοροδιαφυγής που τον βάρυναν

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής GP και WorldSBK αντιμετώπιζε δεκάδες εκατομμύρια σε πρόστιμα και έναν χρόνο φυλακή για φοροδιαφυγή.

Το τελευταίο διάστημα δεν ήταν καθόλου καλό για τον Max Biaggi. Μιαν εβδομάδα αφότου έχασε τον πατέρα του, Pietro, βρέθηκε στο δικαστήριο της Ρώμης για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια σε κατηγορίες για φοροδιαφυγή, καθώς οι Ιταλικές αρχές θεώρησαν πως είχε ψευδώς δηλώσει ως τόπο μόνιμης κατοικίας το πριγκηπάτο του Μονακό.

Ο Biaggi αντιμετώπιζε πρόστιμα 17.8 εκατομμυρίων ευρώ (!) για μη δηλωθέντα εισοδήματα, αλλά κινδύνευε και με έναν χρόνο φυλακή λόγω της ψευδούς δήλωσης κατοικίας – όπως απαιτούσε ο εισαγγελέας Guiseppe Olivo που ηγήθηκε της δίωξης.

Τελικώς ο Biaggi κατάφερε να αποδείξει την αθωότητά του, επιβεβαιώνοντας πως όντως έλεγε αλήθεια για τον τόπο κατοικίας του και δεν ήταν απλά μια κομπίνα για να γλιτώνει φόρους στην Ιταλία.

“Ζω στο Πριγκηπάτο του Μονακό εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια. Ήταν μια επιλογή lifestyle. Εκεί ζουν τα παιδιά μου με τη γυναίκα μου, εκεί είναι οι μοτοσυκλέτες μου, εκεί και οι φίλοι μου, το εστιατόριο και το γυμναστήριό μου.

“Πηγαίνω στη Ρώμη μόνο όταν είναι απαραίτητο, δεν έχω κανένα περιουσιακό στοιχείο εκεί - ούτε καν motorhome,” δήλωσε σχετικά ενώπιον του δικαστηρίου ο Biaggi.

Ο δικαστής Bruno Costantini, αφού εξέτασε προσεκτικά τον φάκελο που κατέθεσε η υπεράσπιση, απεφάνθη πως δεν υπάρχει υπόθεση προς εκδίκαση πλέον και ο Max Biaggi είναι αθώος.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon