.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 16:34

Sotera Advanced Active Safety Helmet – Λαμπερή ασφάλεια

Το κράνος Sotera είναι μια δημιουργία του Νεοϋορκέζου σχεδιαστή Joe Doucet και αποτελεί την πρότασή του για ένα κράνος που δεν περιμένει να πέσεις για σε σώσει,

Στην ουσία πρόκειται για ένα κράνος μοτοσυκλέτας που εμπλουτίζεται με ένα σύστημα φωτισμού, ουσιαστικά μια επιφάνεια γεμάτη LED που καλύπτει το κάτω μισό του κράνους.

Τα φώτα αυτά αποσκοπούν στο να κάνουν τον μοτοσυκλετιστή πιο εμφανή στα άλλα οχήματα, ενώ με τη χρήση ενσωματωμένου επιταχυνσιόμετρου στο κράνος μπορεί να προσαρμόζεται και ως φως φρένου σε κόκκινο χρώμα, ενημερώνοντας έγκαιρα όλους τους τριγύρω οδηγούς.

sotera safety helmet joe doucet dezeen 2364 col 2

“Προς το παρόν τα κράνη σχεδιάζονται για να περιορίζουν τον τραυματισμό μετά το ατύχημα, αλλά αναρωτήθηκα πώς θα ήταν αν τα κράνη λειτουργούσαν για την αποτροπή του ατυχήματος εξαρχής,” λέει ο δημιουργός του.

“Τα φώτα της μοτοσυκλέτας είναι χαμηλά συγκριτικά με άλλα οχήματα και η Sotera λύνει αυτό πρόβλημα τοποθετώντας το φως στο επίπεδο των ματιών των άλλων οδηγών.”

Το σχέδιο αυτό δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια ιδέα σχεδιασμένη σε υπολογιστή, κάτι που σημαίνει πως δεν πρόκειται να το δούμε στην παραγωγή σύντομα – τουλάχιστον όχι από τον Doucet, καθώς ο ίδιος επέλεξε την ευγενή κατεύθυνση προς τιμήν του.

“Ξεκίνησα το σχέδιο αυτό με την εμπορευματοποίηση στο βάθος του μυαλού μου. Πριν όμως καταθέσω αίτηση πατέντας για το σχέδιό μου, συνειδητοποίησα πως αυτή η καινοτομία έχει τη δυνατότητα να σώσει ζωές. Θα ήταν λοιπόν σαν κάποιος να πατεντάρει τη ζώνη ασφαλείας και μετά να την έχει μόνο μια μάρκα αυτοκινήτων…

“Άφησα λοιπόν τα πνευματικά δικαιώματα ελεύθερα για όποια εταιρεία θα ήθελε να κατασκευάσει μια μορφή του κράνους αυτού. Η σύγκριση ανάμεσα στη δυνατότητα να σώσεις ζωές και μια επιταγή δικαιωμάτων με οδήγησε σε μια πολύ εύκολη απόφαση.”

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 18:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon