.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 10:34

Κατάσχεση μοτοσυκλετών για τις ανάγκες του Δήμου!

Πάλι εμείς θα “πληρώσουμε τα σπασμένα”

Αυτή η χώρα δεν παύει να μας εκπλήσσει! Μόλις πριν λίγο μέρες γράφαμε σχετικά με την αδυναμία εύρεσης 276 υπηρεσιακών δικύκλων του Δήμου Αθηναίων, για τα οποία όμως πληρώνονταν κανονικά τέλη κυκλοφορίας! Ουσιαστικά δηλαδή και με απλά λόγια, ο Δήμος Αθηναίων… έχασε 276 μηχανάκια. Κανένας δεν ξέρει που είναι, αν κυκλοφορούν ακόμα και ποιος τα οδηγεί.

Άλλη μια περίπτωση όπου η ελληνική πραγματικότητα, ξεπερνά το όριο του “εντάξει, δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά!”.

Αν νομίζετε όμως ότι αυτή η ιστορία τελειώνει εδώ, είστε γελασμένοι! Έχει και συνέχεια, η οποία μας αφορά όλους. Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, εξετάζεται το σενάριο της ανανέωσης του στόλου των υπηρεσιακών δικύκλων του Δήμου, με κατασχεθέντα μοντέλα από πολίτες!

Όπως πληροφορηθήκαμε, έχει συνταχθεί μια εγκύκλιος, η οποία προβλέπει ότι για τους κατόχους μοτοσυκλετών (και scooter και παπιών) στους οποίους βεβαιώνονται “βαριές” παραβιάσεις του ΚΟΚ, αντί για την επιβολή προστίμου και ποινών, θα γίνεται κατάσχεση του δικύκλου από τον Δήμο, για ένα διάστημα ίσο με αυτό που προέβλεπε ο ΚΟΚ για την αφαίρεση πινακίδων.

Δηλαδή αν ένας οδηγός μοτοσυκλέτας υποπέσει σε παράβαση του ΚΟΚ που τιμωρείται με δίμηνη αφαίρεση πινακίδων, το όχημα του θα κατάσχεται από τον Δήμο και θα εντάσσεται για αυτό το διάστημα στον υπηρεσιακό στόλο, εξυπηρετώντας τις εκάστοτε ανάγκες. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιος θα οδηγά τα κατασχεμένα μοντέλα και όπως καταλαβαίνετε το θέμα αφήνει πολλά ερωτηματικά αναπάντητα: τι εννοούν με τον όρο “βαριές παραβάσεις του ΚΟΚ”, τι θα γίνει σε περίπτωση ατυχήματος ή ζημίας και φθορών στα δίκυκλα όταν οδηγούνται από υπάλληλους του Δήμου, πως ο παραβάτης του οποίου το δίκυκλο έχει κατασχεθεί θα είναι σίγουρος ότι θα το παραλάβει στην ίδια κατάσταση και πολλά άλλα.

Το κυριότερο δε, είναι ότι όλη η διαδικασία δεν μπορεί να στέκει σε νομικό επίπεδο, δυστυχώς όμως, μέχρι να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να υπάρξει προσφυγή στο ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας), πολύ φοβούμαστε ότι μπορεί οι κατασχέσεις να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Μείνετε συντονισμένοι, θα έχουμε και άλλες πληροφορίες σύντομα.       

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 11:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon