.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 11:54

H ιπτάμενη μοτοσυκλέτα του Lazareth… αιωρήθηκε επιτέλους

 

Το γεγονός συνιστά βελτίωση σε σχέση με την πρώτη απόπειρα – φιάσκο

 

 

Πετάει, πετάει… η Lazareth LMV 496; Τώρα πια ναι, αν και στο “ναι” χρειάζεται αστερίσκος και επεξήγηση που να αναγράφει: “ισχύουν όροι και προϋποθέσεις”. Nα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως… Ο Γάλλος Ludovic Lazareth, o οποίος διευθύνει και τον ομώνυμο οίκο παραγωγής εξεζητημένων και πανάκριβων οχημάτων, ανακοίνωσε στα τέλη του 2018, πως ετοιμάζει ένα απίστευτο concept, μια μοτοσυκλέτα βασισμένη στην LM 847, η οποία θα είναι “εδάφους – αέρος”.

Η LMV 496 όπως ονομάστηκε, θα έχει την δυνατότητα να μετατρέπεται από επίγειο όχημα σε ιπτάμενο, με την ώση για την απογείωση και την πτήση, να την προσφέρουν 4 ακροφύσια jet. Όλοι περιμέναμε λοιπόν, μετά από ένα σχετικό teaser, την αποκάλυψη του μοντέλου αυτού, η οποία και έγινε τον Φεβρουάριο που μας πέρασε. Δυστυχώς, χωρίς επιτυχία όμως, καθότι η LMV 496 δεν κατάφερε να “ξεκολλήσει” από το έδαφος και απλά σήκωσε για λόγο το ρύγχος της, σαν να κάνει στατικό “σουζάκι”.

Τώρα ο Lazareth επέστρεψε με μια νέα δοκιμή – επίδειξη του μοντέλου και… success! Όπως μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί (από το 1:50 και μετά), η LMV 496 με αναβάτρια – πιλότο την Vanessa Brun, απογειωθηκε και κατάφερε να αιωρηθεί σταθερά για λίγο στον αέρα. Βέβαια δεν έλειπαν τα μέτρα ασφαλείας, τόσο η πιλότος όσο και το πτητικό μηχάνημα, ήταν δεμένοι με συρματόσχοινα, στην περίπτωση που κάτι θα πήγαινε στραβά.

Όπως και να έχει πάντως, πρόκειται σίγουρα για βελτίωση.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 10:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon