.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 11:11

Τα ενοικιαζόμενα e-scooter της Hive έρχονται στην Ελλάδα

Νέα υπηρεσία της Daimler

Σύμφωνα με αναφορές του ηλεκτρονικού Τύπου, η υπηρεσία ενοικιαζόμενων ηλεκτρικών scooter Hive έρχεται σύντομα στην Αθήνα. Πρόκειται για μια υπηρεσία της Γερμανικής Daimler, ανάλογη με αυτή της Lime που πρόσφατα ξεκίνησε να δραστηριοποιείται σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα - με μερικά προβληματάκια στον ορίζοντα.

Δε βρήκαμε σχετική ανακοίνωση πουθενά στην ιστοσελίδα της Hive, ωστόσο οι αναφορές στον Τύπο μιλούν για έναρξη της υπηρεσίας από τον Μάρτιο 2019.

Η υπηρεσία αυτή έχει ξεκινήσει πιλοτικά από την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, Λισαβόνα, και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα σχεδιάζει άμεσα να επεκταθεί σε Αθήνα, Παρίσι και Βιέννη.

Πρόκειται για ηλεκτροκίνητα πατίνια που δεν απαιτούν δίπλωμα για την οδήγησή τους και μπορούν να εξυπηρετήσουν τη μετακίνηση σε σχετικά κοντινές αποστάσεις με μικρό κόστος και ελάχιστη επιβάρυνση – μηδενική ως προς το κλίμα και ελαφριά στην τσέπη του πελάτη.

Ενδεικτικά, στην ιστοσελίδα του Hive αναφέρεται πως η τιμή εκκίνησης είναι 1 ευρώ και μετά ο πελάτης πληρώνει 0.15 ευρώ ανά λεπτό χρήσης. Συνεπώς μάλλον δεν πρόκειται για το όχημα που θα πάρει κανείς για να βολτάρει όλη μέρα (με 9 ευρώ την ώρα), αλλά που μπορεί να εξυπηρετήσει μια χαρά για μια γρήγορη μετακίνηση, ειδικά σε μέρη όπου η εύρεση ταξί είναι δύσκολη και η πυκνή κίνηση κάνει τη μετακίνηση με αυτοκίνητο χρονοβόρα.

Η λειτουργία του όλου δικτύου της Hive προβλέπει πως αφήνεις το σκούτερ στο σημείο που σε βολεύει και, είτε το παρκάρεις εκεί για το χρησιμοποιήσεις αργότερα (πληρώνοντας για όσο χρόνο είναι δεσμευμένο) ή έρχονται οι άνθρωποι της εταιρείας και το μαζεύουν για σένα.

Η όλη διαδικασία ελέγχεται από μια εφαρμογή (app) για smartphones.

Περισσότερα όταν και εφόσον η Hive ανακοινώσει και επίσημα την έλευσή της στην Αθήνα.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 11:12

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon