.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 17:01

Στο Κεμπέκ προτείνεται η απαγόρευση χρήσης μοτοσυκλέτας τον χειμώνα

Για λόγους ασφάλειας φυσικά…

Στην Καναδική επαρχία του Κεμπέκ οι χειμώνες είναι βαριοί και συνήθως γεμάτοι χιόνι. Η τοπική νομοθεσία προέβλεπε για τις μοτοσυκλέτες πως από τις 15 Δεκεμβρίου ως τις 15 Μαρτίου θα πρέπει να είναι εξοπλισμένες με ειδικά λάστιχα συγκεκριμένων προδιαγραφών για το χιόνι ώστε να μπορούν να κυκλοφορήσουν, ωστόσο οι νέες προτεινόμενες αλλαγές στη νομοθεσία μάλλον πάνε προς το αυστηρότερο άκρο.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο Καναδικός Τύπος, το νομοσχέδιο 165 προτείνει κάποιες τροποποιήσεις στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας στην επαρχία αυτή και σε μια από αυτές υιοθετείται η απαλοιφή των δικύκλων από τα οχήματα που επιτρέπεται να κυκλοφορούν τον χειμώνα με χιονολάστιχα.

Εφόσον αυτή η διάταξη εγκριθεί και γίνει νόμος της επαρχίας, τότε πρακτικά θα σημάνει πως καμιά μοτοσυκλέτα δε θα μπορεί να κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο τρίμηνο του χρόνου.

Πρόκειται για μια πρόταση που πηγάζει από την τοπική αστυνομία, με τη δικαιολογία πως “για να μπορέσουμε να ελέγξουμε καλύτερα την πρακτική αυτή (δηλαδή τη χρήση ειδικών ελαστικών), η άποψή μας είναι πως οι μοτοσυκλέτες και τα μοτοποδήλατα πρέπει να εξαιρεθούν από τη σχετική διάταξη 440.1. Επιπρόσθετα, θα ήταν απαραίτητο να προστεθεί μια διάταξη που να απαγορεύει τη χρήση τους από 15 Δεκεμβρίου ως 15 Μαρτίου”.

Για το καλό σου…

Πηγή: Canada Moto Guide

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 17:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon