.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 17:19

CBR1000RR Quadbull – Ένα τετρακύλινδρο V8

Με φαντασία από το Βιετνάμ

Για τους περισσότερους από μας, όταν μιλάμε για χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, στο μυαλό μας έρχονται εικόνες από παπιά-λατέρνες και μικρά παλιά σκούτερ που εφορμούν κατά χιλιάδες στα φανάρια. Δεν είναι όλα έτσι όμως.

Ο Βιετναμέζος επιχειρηματίας Liem Trinh κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αποδείξει πως πίσω από τα πάμφθηνα, ταπεινά και μικρά δίκυκλα κυκλοφορούν και μερικές δημιουργίες που απλά μοιάζουν να βγήκαν από το πιο περίτεχνο custom εργαστήρι της Ευρώπης.

Προφανώς εύπορος, ο δημιουργικότατος κύριος Trinh έχει κατά καιρούς φτιάξει διάφορα άκρως εντυπωσιακά πρωτότυπα μοντέλα, με μια ιδιαίτερη έμφαση στα trikes και παρεμφερή πολύτροχα κατασκευάσματα.

quadbull 8

Όπως το σημερινό μας θέμα, το Quadbull, το οποίο μοιάζει με μια πολύ προσεγμένη ιδιοκατασκευή γύρω από έναν μεγάλο V8 κινητήρα, πιθανότατα αυτοκινητάδικης προέλευσης. Μόνο που από την προηγούμενη πρόταση, κρατάμε τις δύο πραγματικότητες, ιδιοκατασκευή και προσεγμένη, και πετάμε το V8.

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, τα δύο μπλοκ κυλίνδρων με τις κόκκινες κεφαλές είναι απλά διακοσμητικά, κούφια και μη λειτουργικά, που υπάρχουν εκεί για να σχηματίζουν εντυπώσεις και μόνο!

Ο πραγματικός κινητήρας του Quadbull είναι τετρακύλινδρος σε σειρά και προέρχεται από ένα Honda CBR1000RR του 2012, είναι δε τοποθετημένος μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, χαμηλά ανάμεσα στις δύο και-καλά κυλινδροκεφαλές.

quadbull 17

Από και και πέρα, η δουλειά του Trinh είναι εντυπωσιακά προσεγμένη και, αν κρίνουμε από το βίντεο, φαινομενικά λειτουργική. Τα αμορτισέρ της Ohlins βγάζουν μάτια, ενώ όλα τα κομμάτια που απαρτίζουν το πλαίσιο και τα πλαστικά του συγκεκριμένου custom έχουν κατασκευαστεί εξ επί τούτου σε συνεργασία με εξειδικευμένους μάστορες.

Το τετράκυκλο Quadbull έχει πλέον τις ταχύτητες στο χέρι, με έναν λεβιέ που απλά μεταφέρει τη γωστή διάταξη (μία κάτω, οι άλλες πάνω) στο τιμόνι, ενώ έχει εμπλουτιστεί και με όπισθεν, η οποία ενεργοποιείται από λεβιά στη δεξιά πλευρά του κινητήρα.

Ειδικά δε η μπροστινή του ανάρτηση με τα διπλά τριγωνικά ψαλίδια έχει ξαναχρησιμοποιηθεί από τον ίδιο στο παρελθόν, σε μια ανάλογη κατασκευή με βάση ένα Kawasaki Z1000 – που όμως δεν προσπαθούσε να πείσει τον κόσμο πως είναι V8.

quadbull 10

Δείτε το και ακούστε το σε λειτουργία στο παρακάτω βίντεο (όταν με το καλό καταφέρει να το ξεπαρκάρει ο χειριστής του):

Πηγή: MotoSaigon

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 17:20

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon