.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 11:40

Suzuki - Ανακατασκευή του πρώτου RG 500 LIVE!

Στο βρετανικό σαλόνι Motorcycle Live Show 2018

Η Suzuki Βρετανίας είναι μέρος της βαθιάς δίτροχης κουλτούρας της Βρετανίας, και το αποδεικνύει συχνά με τρανταχτά events. Όπως την εκ βάθρων ανακατασκευή του ΠΡΩΤΟΥ RG 500 παραγωγής, LIVE στο σαλόνι Motorcycle Live Show 2018.

Πέρα από τις ενέργειες της όσον αφορά στην προώθηση των σύγχρονων προϊόντων της, η βρετανική αντιπροσωπεία της Suzuki είναι γνωστή για το εκτενές πρόγραμμα διάθεσης ανταλλακτικών για Vintage μοτοσυκλέτες της φίρμας, αλλά και για την αγωνιστική της εμπλοκή σε αγώνες κλασικών μοτοσυκλετών όπως το Classic TT.

Η Suzuki GB δεν χάνει ευκαιρία να τιμά την ιστορία της φίρμας, και έτσι στο βρετανικό σαλόνι μοτοσυκλέτας του 2018 στο Birmingham θα προχωρήσει στην LIVE εκ βάθρων ανακατασκευή (rebuilt) του πρώτου RG 500 της ιστορίας!

suuzki rg500 rebuild 3

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το G-54, ο πρόγονος του εμβληματικού XR14 και των RG 500 που χάρισαν τίτλους και δόξα σε Bary Sheene και Suzuki.

Υπεύθυνος για το εγχείρημα θα είναι ο πρώην μηχανικός GP Nigel Everett, ο οποίος είχε εργαστεί στους αγώνες GP από τις αρχές του 1970 έως το 1988, όταν δημιούργησε τη φίρμα «Racing Restorations», δουλεύοντας με θρυλικούς αναβάτες όπως οι Barry Sheene, Mick Grant, Kevin Schwantz, James Whitham, Roger Marshall, και John Reynolds. Επίσης, εργάστηκε και με τη Suzuki στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK μεταξύ 1995 και 1997.

Η ανακατασκευή θα διαρκέσει το πρώτο σαββατοκύριακο της έκθεσης, και η μοτοσυκλέτα θα πάρει μπροστά τη Δευτέρα, προς τέρψη των αυτιών και των ρουθουνιών των νοσταλγών του δίχρονου παρελθόντος.

suuzki rg500 rebuild 1

Σημειώστε πως η ανακατασκευή θα γίνει και δεύτερη φορά, στο δεύτερο ΣΚ της έκθεσης, έτσι ώστε να τη δουν ακόμα περισσότεροι επισκέπτες, ενώ στο περίπτερο της Suzuki θα παρευρεθούν και οι θρύλοι Martyn Ogborne (τεχνικός της Suzuki) και Paul Smart (ο γνωστός αγωνιζόμενος).

Στο παρελθόν η Suzuki GB είχε προχωρήσει σε ανακατασκευή του RGV500 του Kevin Schwantz, αλλά και σε κατασκευή από το μηδέν ενός TL1000S, όμως το G-54 είναι πραγματικά μοναδικό όσον αφορά στη σπανιότητα και τη σπουδαιότητα του.

Το G-54 γεννήθηκε ως concept τον Μάιο του 1973, πέντε χρόνια μετά την απόσυρση του Hamamatsu από τους αγώνες GP. Και ήταν αυτή η μοτοσυκλέτα που έστρωσε τον δρόμο για την επιστροφή της Suzuki στους αγώνες GP, και γέννησε τις μοτοσυκλέτες που οδήγησαν τον Barry Sheene στη δόξα.

Το G προήλθε από το GP, ενώ το 54 περιέργως προήλθε από το 1974, τουλάχιστον από ότι μας λέει η Suzuki GB. Το G-54 σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε κάτω από την επίβλεψη των Makoto Hase & Makoto Suzuki, που είχαν προηγουμένως μετατρέψει τα GT250, GT500, & GT750 στις TR250, TR500, & TR750 αγωνιστικές μοτοσυκλέτες.

suuzki rg500 rebuild 2

Στο project του G-54 εργάστηκαν τεχνικοί που είχαν δουλέψει σε δικύλινδρα και τρικύλινδρα αγωνιστικά πενηντάρια, στα δικύλινδρα και V4 125, αλλά και στη Square Four μοτοσυκλέτα των 250 κυβικών εκατοστών.

Ο Sheene δοκίμασε για πρώτη φορά τη μοτοσυκλέτα τον Νοέμβριο του 1973, ενώ για να κρατηθεί χαμηλά το βάρος, το G-54 είχε ανοιχτό πλαίσιο, δίχως μέρος του να περνάει κάτω από τον κινητήρα.

Παρόλο τώρα που ο Βρετανός αναβάτης τερμάτισε δεύτερος στο πρώτο GP που αγωνίστηκε η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα τον Απρίλιο του 1973, τον Ιούνιο του ίδιου έτους το πλαίσιο είχε αντικατασταθεί από ένα συμβατικό κλειστό design.

Εκείνη τη χρονιά, το G-54 έτρεξαν οι Bary Sheene, Paul Smart & Jack Findlay.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 11:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon