.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 11:44

Husky Monument – Το μνημείο των αναβατών στην μέση της ερήμου

Ένας διαφορετικός τρόπος για να τιμηθούν όσοι έχουν φύγει

Η έρημος Μοχάβι (Mojave) είναι μια έκταση 124 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, ανάμεσα στις πολιτείες της Καλιφόρνια (κυρίως), της Γιούτα, της Νεβάδα και της Αριζόνα. Αποτελεί ένα από τα αγαπημένα πεδία δράσης των μοτοσυκλετιστών που επιδίδονται σε adventure και rally οδήγηση και επίσης, φιλοξενεί και έναν ιδιότυπο μνημείο, αφιερωμένο σε αναβάτες που έχουν φύγει από την ζωή σε κάποιο ατύχημα ή από άλλα αίτια.

Όλα ξεκίνησαν το 1987, όταν μια παρέα αναβατών από μια off-road λέσχη, θέλησαν να τιμήσουν έναν βετεράνο φίλο τους και μέλος της λέσχης, τον Jim Erickson, ο οποίος είχε πρόσφατα πεθάνει από αίτια που δεν σχετίζονταν με την μοτοσυκλέτα.

Αγόρασαν λοιπόν την αγαπημένη του μοτοσυκλέτα, μια Husqvarna 390, και την πάκτωσαν βυθίζοντας την μέχρι τα κέντρα των τροχών της σε τσιμέντο, σε ένα απομακρυσμένο και  προσβάσιμο μόνο από χωματόδρομους σημείο της ερήμου, στο οποίο ο Jim συχνά πήγαινε στις βόλτες του.

Hus22

Σύντομα λοιπόν, το μέρος αυτό άρχισε να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους υπόλοιπους αναβάτες της περιοχής, που του έδωσαν την ονομασία “Husky Monument”, δηλαδή το “Μνημείο του Husky (Husqvarna)”, ενώ μερικοί το αποκαλούν και Husky Memorial. Παράλληλα, ξεκίνησε όμως και η επέκταση του μνημείου, όταν φίλοι και συγγενείς θανόντων αναβατών, από ατυχήματα ή άλλα αίτια, ξεκίνησαν να τοποθετούν τα δικά τους αναμνηστικά δίπλα στο Husqy του Jim, θέλοντας επίσης να τιμήσουν την μνήμη των δικών τους προσώπων.

Τα αντικείμενα μνήμης που αφήνονταν στο σημείο, είχαν φυσικά όλα σχέση με την μοτοσυκλέτα. Μπροστινά συστήματα, κράνη, μπότες, αλυσιδογράναζα και διάφορα άλλα, με το Husky Memorial να τιμά την μνήμη περισσότερων από 100 αναβατών πλέον.

Κατά καιρούς υπήρχαν φόβοι ότι το μνημείο αυτό θα απαλλοτριωθεί από τις υπηρεσίες και τους φορείς περιβαλλοντικής διαχείρισης της περιοχής, ωστόσο το 2016 υπήρξε επίσημη τοποθέτηση της πολιτείας, που ανέφερε ότι όσο το μνημείο δεν αποτελεί κίνδυνο και δεν υποβαθμίζει το περιβάλλον, θα το σεβαστούν και δεν πρόκειται να το πειράξουν.

Το Husky Monument, βρίσκεται στη νότια Καλιφόρνια, περίπου στα 50 χιλιόμετρα βορειοδυτικά, από την κωμόπολη του Mπάρστοου (Barstow).




Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 11:48

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon