.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2018 11:49

Στα δικαστήρια Mondial και Rieju

Οι Ιταλοί κατηγορούν τους Ισπανούς για αντιγραφή

Ένα από τα πιο όμορφα νεορετρό μοντέλα, το HPS 125 της FB Mondial, αποτέλεσε αιτία διαμάχης μεταξύ της ιταλικής εταιρείας και της ισπανικής Rieju. O λόγος, το μοντέλο Century 125 των Ιβήρων, το οποίο σύμφωνα με την Mondial, είναι πιστή αντιγραφή του HPS.

Oι Ιταλοί επιθυμούν τα μπλοκάρισμα της παραγωγής του Century, ενώ οι Iσπανοί, αντικρούουν τις κατηγορίες περί αντιγραφής, αναφέροντας ότι “εμπνεύστηκαν” την σχεδίαση της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας από τις γραμμές ενός κλασικού, δικού τους μοντέλου.

Ωστόσο, μετά από την πρώτη ακροαματική διαδικασία, οι νομικοί εκπρόσωποι της Rieju, πρότειναν στην αντίθετη πλευρά την λύση ενός εξωδικαστικού συμβιβασμού, με την καταβολή χρηματικού ποσού, ως “αποζημίωση”. Mάλλον θεωρούν λοιπόν κάπως “σαθρό” το υπερασπιστικό τους επιχείρημα…

Σε κάθε περίπτωση, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2018, το δικαστήριο στο Μιλάνο της Ιταλίας θα εγκαλέσει τις δύο πλευρές για την διαδικασία της δεύτερης ακροαματικής διαδικασίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2018 11:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon