.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 12:02

Οι Γάλλοι μοτοσυκλετιστές πάνε στα δικαστήρια τα υποχρεωτικά ΚΤΕΟ

Σφοδρή αντίδραση των πιο νευριασμένων δικυκλιστών στην Ευρώπη, για την επιβολή υποχρέωσης τεχνικού ελέγχου τύπου ΚΤΕΟ, στις μοτοσυκλέτες – Διεκδικούν άλλη μία νίκη, μετά την διήθηση. 

Μπορεί να ισχυριστεί κάποιος, ότι η Γαλλία είναι η μητέρα των διαμαρτυριών και των διαδηλώσεων – πέρα από γνωστές ιστορικές στιγμές, τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει απασχολήσει με τα «κίτρινα γιλέκα», αλλά και τις κινητοποιήσεις των FFMC – ή, ελληνιστί, της «Ένωσης Εκνευρισμένων Μοτοσυκλετιστών της Γαλλίας». Σύμφωνα με την τελευταία επικαιρότητα από την χώρα, η ένωση έχει κινηθεί δικαστικά, ώστε να αμφισβητήσει την νομιμότητα της υποχρέωσης του τεχνικού ελέγχου στις μοτοσυκλέτες.

Σύμφωνα με όσα καταγράφονται, παρά τις πρώτες «νίκες» των Γάλλων μοτοσυκλετιστών εναντίον της επιβολής υποχρέωσης για τεχνικό έλεγχο στις μοτοσυκλέτες, στην συνέχεια η κατάσταση άλλαξε και το μέτρο ανακοινώθηκε εκ νέου, με την έναρξη του να τοποθετείται τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Η FFMC έχει αντιδράσει ήδη, ανακοινώνοντας έννομη ένσταση κατά της υποχρέωσης τεχνικού ελέγχου, η οποία κατατέθηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 2023 στο Συμβούλιο του Κράτους, της Γαλλίας.

Η FFMC λέει χαρακτηριστικά: «Αφήνουμε στους δικηγόρους την τεχνική και νομική άσκηση να επιδείξουν ότι η υποχρέωση για τεχνικό έλεγχο δεν γίνεται με βάση λογικά επιχειρήματα του κράτους αλλά λόγω πιέσεων, ότι το μέτρο είναι ανεπαρκές σε σχέση με τον στόχο του να βελτιώσει την οδική ασφάλεια. Ελπίζουμε ότι το Συμβούλιο του Κράτους θα καταλάβει ότι, με τον τεχνικό έλεγχο, οι σημαντικότεροι παράγοντες των ατυχημάτων κρύβονται κάτω από το χαλί».

Αξίζει να σημειώσουμε, εδώ, ότι ο τεχνικός έλεγχος των δικύκλων στην Γαλλία, θα αφορά οχήματα ταξινομημένα από το 2017 και πίσω, σε πρώτη φάση, ενώ θα έχει περιοδικότητα 3 ετών, σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις. Για το θέμα έχουν προηγηθεί και άλλες αντιδράσεις, κατά την διάρκεια του 2022, ενώ αναμένονται ακόμα περισσότερες φέτος.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 12:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon