.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 16:10

Άγαλμα για τον Nicky Hayden στην γενέτειρα του

 

Το Owensboro τιμά τον ήρωα του

Η πόλη του Owensboro, στην πολιτεία του Kentucky των HΠΑ, στην οποία είχε γεννηθεί και μεγαλώσει ο Nicky Hayden, τίμησε τον τοπικό της ήρωα που τόσο άδικα έφυγε από την ζωή, με ένα άγαλμα του, το οποίο κοσμεί τον περίβολο του πολιτιστικού της κέντρου.

Το μπρούτζινο άγαλμα, στο οποίο απεικονίζεται ο Hayden να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου στα MotoGP, φιλοτέχνησε ο γνωστός γλύπτης George Lundeen. Στα αποκαλυπτήρια παρευρέθησαν οι συγγενείς, οι φίλοι αλλά και θαυμαστές του Nicky Hayden, μερικοί εκ των οποίων είχαν ταξιδέψει από το εξωτερικό για να παραβρεθούν εκεί.  

Ο δήμαρχος της πόλης ανέφερε μεταξύ άλλων: “Δεν ήταν μόνο ένας κορυφαίος οδηγός, ήταν και ένας κορυφαίος άνθρωπος και είμαστε περήφανοι και ευγνώμονες που πάντα ανέφερε την πόλη μας ως τον τόπο καταγωγής του. Θα ζει για πάντα στις καρδιές μας!”

H ενάτη Ιουνίου (από τον αριθμό 69 του Hayden), ανακηρύχτηκε επίσημα ως ημέρα μνήμης του αναβάτη, για την πόλη του Owensboro.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 17:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon