.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011 01:40

Gary Nixon R.I.P.

 


Ένας θρύλος έφυγε

 



Ο θρύλος των αγώνων ταχύτητας Γκάρι Νίξον απεβίωσε την περασμένη Παρασκευή 5 Αυγούστου σε νοσοκομείο της Βαλτιμόρης. Ο θάνατός του, σε ηλικία 70 ετών, επήλθε εξαιτίας επιπλοκών που ακολούθησαν την καρδιακή προσβολή που υπέστη λίγες μέρες νωρίτερα.
Έχοντας μια θέση στο ΑΜΑ Motorcycle Hall of Fame ως επιστέγασμα της λαμπρής του καριέρας, στο ενεργητικό του συγκαταλέγονται σπουδαίες νίκες. Νικητής του ΑΜΑ Grand National Championship το 1967 και το 1968 με την Triumph, νικητής του Daytona 200 στα 500cc το 1967 επίσης, ενώ το 1973 συνεργάζεται με τον πασίγνωστο tuner Erv Kanemoto και κερδίζει το US National Road Racing Championship με την Kawasaki.  

Το 1976 και στα 35 του αποφασίζει να αγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο και για λίγο γεύτηκε τη χαρά του να είναι ο πρώτος Αμερικανός νικητής της Formula 750 των MotoGP, όμως έπειτα από απόφαση της FIM θεωρήθηκε λάθος η βαθμολογία και ο τίτλος τελικά πήγε στον Steve Baker.
Τη θέση του στο AMA Motorcycle Hall of Fame πήρε το 1998 ενώ το 2003 ακολουθεί άλλη μία διάκριση, στο Motorsports Hall of Fame of America. Παρέμεινε ενεργά αγωνιζόμενος για πολλά χρόνια, συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα endurance MotoST, αλλά και σε αγώνες ταχύτητας με vintage μοτοσυκλέτες, ενώ συνεργαζόταν με την τηλεοπτική εκπομπή MotorWeek, σε τεστ μοτοσυκλετών.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 17:59

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon