.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 23 Μαϊος 2018 20:21

Πουλήθηκε η μοτοσυκλέτα του Prince από το Purple Rain

 

Ένα customized Honda CM400 Hondamatic του 1981

Σε δημοπρασία του οίκου Julien’s Auctions πουλήθηκε η μοτοσυκλέτα που είχε χρησιμοποιήσει ο Prince για το εξώφυλλο του άλμπουμ Purple Rain, αλλά και στην ομώνυμη ταινία.

Το Honda CM400 του 1981 δεν ήταν μια εμβληματική μοτοσυκλέτα, το αντίθετο. Επρόκειτο για ένα custom μοντέλο, φτιαγμένο για την αμερικάνικη αγορά, μοτοσυκλέτα με άθλιο κράτημα και αδύναμα φρένα.

prince cm400 hondamatic purple rain 1

Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα του Prince είχε υποστεί customizing, με ένα φέρινγκ του Craig Vetter, ψηλό τιμόνι και σέλα συνεπιβάτη με sissy bar.

Το CM400 του Prince δεν επρόκειτο απλά για ένα αξεσουάρ στο οποίο ανέβηκε πάνω του μόνο για τις ανάγκες της φωτογράφησης, αλλά μια από τις μοτοσυκλέτες που οδηγούσε ο pop star. Και με τη χαμηλή της σέλα, ήταν ταμάμ για τον κοντό αναβάτη.

prince cm400 hondamatic purple rain 10

Πέρα από το χαμηλό ύψος της σέλας, η μοτοσυκλέτα δεν είχε συμπλέκτη (Hondamatic γαρ), καθώς ήταν μια από τις πρώτες προσπάθειες της Honda για να φτιάξει μια αυτόματη μοτοσυκλέτα.

Δεν ήταν πραγματικά αυτόματη, αλλά είχε μετάδοση δύο σχέσεων με έναν μετατροπέα ροπής. Το μόνο που έκανε ο αναβάτης για να εκκινήσει ήταν να βάλει το λεβιέ ταχυτήτων του ποδιού στη θέση low και να ανοίξει το γκάζι. Στη συνέχεια, όταν τα χιλιόμετρα ανέβαιναν, έκλεινε το γκάζι και πάταγε μία ακόμη φορά το λεβιέ, ώστε να πάει στη θέση high.

prince cm400 hondamatic purple rain 2

Και καθώς δεν υπήρχε συμπλέκτης, η Honda έβαλε ένα χειρόφρενο στο αριστερό γκριπ.

Ο κινητήρας απέδιδε περί τους 27 ίππους, ενώ η μοτοσυκλέτα είχε μίζα και μανιβέλα.

prince cm400 hondamatic purple rain 3

Η σειρά Hondamatic δεν είχε την τύχη που θα ήθελε η ιαπωνική φίρμα. Το CM400 Hondamatic παρήχθη από το 1978 έως το 1981. Σε επόμενα χρόνια παρήχθη και σε άλλους κυβισμούς, αλλά οι πωλήσεις δεν ήταν καλές, και τα Hondamatic αποσύρθηκαν μετά το 1983.

Στην ταινία, είχαν χρησιμοποιηθεί 2-3 μοτοσυκλέτες, η μία ανήκε στον Prince, ενώ οι άλλες ήταν για τους stunt-riders.

prince cm400 hondamatic purple rain 4

Αν έχετε την ευκαιρία να δείτε την ταινία Purple Rain, προσέξτε πώς αλλάζουν τα ελαστικά της μοτοσυκλέτας από σκηνή σε σκηνή. Από street μετατρέπονται… μαγικά, σε off-road!

Ο Prince κράτησε τη μοτοσυκλέτα του και την χρησιμοποίησε στην ταινία Graffiti Bridge του 1990, το sequel του Purple Rain.

prince cm400 hondamatic purple rain 7

Η μοτοσυκλέτα βάφτηκε μαύρη από μωβ, ενώ κάποια από τα χρωμιωμένα εξαρτήματα της έγιναν χρυσά. Μετά το Graffiti Bridge, η μοτοσυκλέτα παρέμεινε στην έπαυλη του Prince, στο Paisley Park.

Τελικά, στη δημοπρασία, η μοτοσυκλέτα "έπιασε" μόλις 7.680 δολάρια, σε μια δημοπρασία όπου μια κίτρινη κιθάρα του pop star "έπιασε" 225.000 δολάρια!

Φωτογραφίες

Βίντεο

Δείτε το trailer του Purple Rain.

Και ακολούθως έχουμε και trailer από Graffiti Bridge.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Μαϊος 2018 21:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon