.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 23 Μαϊος 2018 14:34

Kit SS by Marco Muzio – δόξα και τιμή στα Ducati των ’70ς

 

Μια προτεινόμενη σειρά κουστουμιών με αέρα retro racing

 

Ο Marco Muzio είναι Ιταλός σχεδιαστής και μηχανικός, συνιδιοκτήτης του σχεδιαστικού οίκου Bermuda Design. Αν και ο ίδιος προέρχεται από ένα πρωτίστως αυτοκινητάδικο υπόβαθρο, η επαφή του με τις μοτοσυκλέτες είναι κάθε άλλο παρά περιστασιακή.

Τα σχέδια που έχει κατά καιρούς σκαρώσει αποδεικνύουν πως η αισθητική των χρόνων της νεότητάς του δεν περιλαμβάνει μόνο Alfa Romeo και Lancia, μα και Ducati, Moto Guzzi, Matchless και Harley-Davidson, πάντα όμως με τη χαρακτηριστική αισθητική των αγωνιστικών της δεκαετίας του ’70.

Το νέο του σχέδιο αφορά μια ωδή στα Ducati 750 και 900 SS, προσαρμοσμένη ωστόσο στην εικόνα των αγωνιστικών μοτοσυκλετών ενός θρύλου της Ιταλίας, του Bruno Spaggiari. Ο Ιταλός αναβάτης έτρεξε στα GP για πρώτη φορά το 1958, κέρδισε τον πρώτο αγώνα που μπήκε στα 125 στη Monza και έκτοτε δεν ξανακέρδισε ποτέ σε παγκόσμιο επίπεδο. Έμεινε στα GP, περνώντας από όλες τις κατηγορίες, μέχρι το 1972, αλλά η κορυφαία του χρονιά ήταν αναμφίβολα το 1960, με την κατάκτηση της τέταρτης θέσης στο πρωτάθλημα των 125 κυβικών.

Προς τιμήν του 85χρονου σήμερα Spaggiari, ο Muzio σχεδίασε αυτή τη σειρά ψηφιακών απεικονίσεων που προσφέρουν την απαραίτητη αύρα της εποχής. Το αν θα τα δούμε ποτέ ως κιτ παραγωγής για συγκεκριμένα μοντέλα της Ducati είναι άγνωστο, πάντως το στούντιο του Muzio συνεργάζεται με πολλές εταιρείες του χώρου των αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, οπότε τίποτε δεν αποκλείεται.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Μαϊος 2018 14:40

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon