.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 02 Μαϊος 2018 15:12

M. Βρετανία: Βράβευση του νικητή του Dakar, Sam Sunderland

 

Σπάνιο βραβείο από την RAC για τον σκληροτράχηλο Βρετανό

Το τρόπαιο-βραβείο Segrave απένειμε η Βασιλική Λέσχη Αυτοκινήτου (Royal Automobile Club -RAC) στον Sam Sunderland για τη νίκη του στο Dakar του 2017.

Ο εργοστασιακός αναβάτης της KTM, είναι ο πρώτος Βρετανός που κερδίζει στον θρυλικό αγώνα αντοχής και η διάσημη λέσχη του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα μπορούσε να χάσει την ευκαιρία και να τον βραβεύσει για αυτή του την προσπάθεια.

Το Segrave Trophy δεν είναι ένα βραβείο που απονέμεται κάθε χρονιά, παρά μόνο όταν η RAC κρίνει σκόπιμο ότι πρέπει να το δώσει σε κάποιον αθλητή. Μέχρι στιγμής το έχουν λάβει μόλις 9 αθλητές (μαζί με τον Sunderland) στα 88 χρόνια ύπαρξής του!

sam sunderland 800 segrave trophy

Ο πρόεδρος της λέσχης Tom Purves, είπε για το συγκεκριμένο γεγονός: «Η Λαίδη Segrave καθιέρωσε αυτό το βραβείο το 1930, λίγο μετά τον θάνατο του άντρα της Sir Henry Segrave, o οποίος έσπασε το τότε παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στο νερό, στην λίμνη Windermere. Ήταν η επιθυμία της το τρόπαιο να δίνεται σε Βρετανούς που έχουν επιδείξει εξαιρετικές ικανότητες, κουράγιο και πρωτοβουλία –το πνεύμα της περιπέτειας- στην ξηρά στην θάλασσα ή τον αέρα….Είναι τιμή μας που αποτίουμε φόρο τιμή στον αξιοσημείωτο κατόρθωμα του Sam σε αυτό που πιστεύεται ότι είναι ο σκληρότερος αγώνας αντοχής στον κόσμο. Η γενναιότητα, η ταχύτητα, η ικανότητα πλοήγησης και η προσαρμογή του Sam στις (υψηλές) θερμοκρασίες, το τερέν και το υψόμετρο, είναι όλες τους ποιότητες που η Λαίδη Segrave θα ήθελε να τιμήσει και ο Sir Henry θα θαύμαζε.

«Κοιτάζοντας την ιστορία του τροπαίου, μερικοί πραγματικοί θρύλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχουν τιμηθεί με αυτή την διάκριση και αυτό τιμά και μένα ιδιαίτερα, που το όνομά μου θα συμπεριλαμβάνεται σε μια τόσο ένδοξη λίστα. Είμαι πραγματικά ευγνώμων που μου γίνεται αυτή η αναγνώριση εντός Ηνωμένου Βασιλείου και νομίζω ότι βοηθάει στο να διαδίδεται η φήμη του Dakar…», είπε μεταξύ άλλων ο Sunderland κατά την βράβευσή του.

Με αυτό το τρόπαιο ο αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της KTM μπαίνει σε μία πραγματικά θρυλική λίστα οδηγών-αναβατών που αποτελείται από τους John McGuinness (2015), John Surtees OBE (2012), Joey Dunlop (2000), Carl Fogarty CBE (1994), Steve Webster MBE (1991), Mike Hailwood MBE/GM (1979), Barry Sheene MBE (1977 & 1984) και Geoff Duke OBE (1951).

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Μαϊος 2018 15:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon