.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 02 Μαϊος 2018 14:24

Ευκαιρία για να αποφευχθεί ο εμπορικός “πόλεμος” ΗΠΑ – Ευρώπης

 

Δόθηκε παράταση στις διαπραγματεύσεις   

Η πρωτομαγιά είχε οριστεί ως η ημερομηνία όπου και θα ξεκίναγε η προαναγγελθείσα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τράμπ, επιβολή δασμών στα μεταλλεύματα χάλυβα και αλουμινίου που εξάγονται από την Ευρώπη προς την Αμερική.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Τραμπ, αποφάσισε να προβεί σε αυτή την κίνηση, διότι θεωρούσε άδικη την δασμολογική πολιτική άλλων κρατών στα εξαγώγιμα προϊόντα των ΗΠΑ. Αν και κάποιοι “ψάρωσαν” από τις απειλές του αμερικανού προέδρου, όπως η Ινδία για παράδειγμα που αναπροσάρμοσε τους τελωνειακούς της δασμούς, η ΕΕ όχι μόνο δεν φοβήθηκε αλλά απάντησε με αντίποινα, εξαγγέλλοντας  ότι αν ισχύσει κάτι τέτοιο, τότε θα πέσει πρόσθετο τελωνειακό “χαράτσι” στα εισαγόμενα προϊόντα των ΗΠΑ, στα οποία μεταξύ άλλων συγκαταλέγονται και οι μοτοσυκλέτες της Harley-Davidson.   

Αμφότερες οι πλευρές κράτησαν σκληρή στάση μέχρι και τα τέλη Απρίλη, πράγμα που σήμαινε ότι οδεύαμε ολοταχώς προς την έναρξη ενός “εμπορικού πολέμου”, όμως ο Τραμπ, ανακοίνωσε μια παράταση στο “τελεσίγραφo” του, πράγμα που σημαίνει ότι ξεκινά ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων, με καταληκτική ημερομηνία, την 1η Ιουνίου πλέον.

Μέχρι τότε, προλαβαίνετε να αγοράσετε Harley-Davidson…  

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Μαϊος 2018 14:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon