.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 15:45

Donald Trump - Έξαλλος με την φορολόγηση των H-D στην Ινδία

 

Άπείλησε με "αντίποινα" και υπερφορολόγηση των ινδικών προϊόντων

POTUS = President of the United Sates και στην συγκεκριμένη περίπτωση, μιλάμε φυσικά για τον Donald Trump, ο οποίος δεν συνηθίζει να διατυπώνει τις απόψεις του με πολιτικά ορθό τρόπο...

Σε πρόσφατες συζητήσεις με το κογκρέσο, επί θεμάτων που αφορούν την βιομηχανία του χάλυβα στην Αμερική, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους υψηλούς φόρους που επιμένει να υποβάλει η Ινδία, στις μοτοσυκλέτες της Harley-Davidson που πωλούνται στην μεγάλη αυτή αγορά.

Η αναφορά αυτή του Trump, ήρθε ως συνέχεια και “απάντηση” στην ικανοποίηση ενός αιτήματος που είχε θέσει ο Αμερικανός πρόεδρος στον Ινδό ομόλογο του, για μείωση της φορολογίας. Το αίτημα έγινε δεκτό αλλά μάλλον η μείωση της φορολόγησης των H-D από το 75% στο 50%, δεν ικανοποίησε τον Trump.

“Αυτό που προτείνω είναι να αναθεωρήσουμε την φορολογική μας πολιτική για τις μοτοσυκλέτες που εισάγουμε από την Ινδία στις ΗΠΑ! Δεν μπορεί στην Ινδία να επιβάλουν φόρους της τάξεως του 50% στις δικές μας μοτοσυκλέτες και εμείς συγκριτικά να έχουμε μηδενικούς συγκριτικά φόρους για τα δικά τους προϊόντα. Έχουν φυσικά κάθε δικαίωμα για αυτό αλλά και εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς σε αυτή την κατάσταση!”

Στην συνέχεια ο Trump έκανε λογοπαίγνιο με τις λέξεις “free” (ελεύθερο) και “fair” (δίκαιο) ως προσδιορισμούς για τους κανόνες του διεθνούς εμπορίου. “Θα το αποκαλέσουμε “fair” (δίκαιο) εμπόριο, μιας και το “free” (ελεύθερο) εμπόριο φαίνεται ότι δίνει το δικαίωμα σε κάποιους για ασυδοσία. Θα λαμβάνουμε λοιπόν και εμείς τα ίδια κέρδη, όπως και αυτοί, από την πώληση των προϊόντων τους στην χώρα μας.”

Τώρα αν είναι σωστή η λάθος η θέση του Trump στο συγκεκριμένο θέμα, εσείς θα το κρίνετε... αλλά αλήθεια αναρωτιόμαστε... πόσες Harley-Davidson θα πωληθούν στην Ινδία και πόσες ινδικές μοτοσυκλέτες στις ΗΠA; Γιατί και στις δύο περιπτώσεις πιστεύουμε ότι τα ποσοστά θα είναι πολύ - πολύ μικρά... 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 15:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon