.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 19:00

Yamaha - “Καθαρίζει” την αγορά από τους εν δυνάμει ανταγωνιστές

 

Αγόρασε την τρίτροχη τεχνολογία του Brudeli Leanster

 

 

Σε μια περίεργη εκ πρώτης αλλά απόλυτα κατανοητή ενέργεια, αν το σκεφτεί κανείς προχώρησε τον Δεκέμβριο η Yamaha.  Απέκτησε τα πλήρη δικαιώματα των μοντέλων Brudeli Leanster, που δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από τρίτροχες μοτοσυκλέτες με δυνατότητα κλίσεων στις στροφές. Για  να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι και να επικεντρωθούμε στην ουσία, αυτό που έκανε η Yamaha, ήταν να αγοράσει τις πατέντες που αφορούν  στο μπροστινό σύστημα, διεύθυνσης – ανάρτησης και κλίσεων.

Το ερώτημα που προκύπτει φυσικά, είναι γιατί να προβεί σε μια τέτοια κίνηση η Yamaha, από την στιγμή που έχει σχεδιάσει και εξελίξει ένα δικό της σύστημα αρθρώσεων και μάλιστα σε δύο παραλλαγές, μια για scooter και μια για μοτοσυκλέτες, όπως είδαμε με το πρόσφατα παρουσιασμένο  Niken.

brudeli 1

O λόγος είναι ένας: Ανταγωνισμός! Η Yamaha, έχοντας προφανώς στα πλάνα της την πολύ σοβαρή της εμπλοκή με το θέμα “τρίτροχες” μοτοσυκλέτες, θέλει να… “παίξει μπάλα” στο συγκεκριμένο πεδίο απερίσπαστη. Η τεχνολογία της Brudeli Tech θα μπορούσε κάλλιστα να αποκτηθεί από κάποιον άλλο κατασκευαστή και έτσι η Yamaha από μοναχική πρωτοπόρος, να βρισκόταν ξαφνικά με ανταγωνισμό!  

Φυσικά υπάρχουν στην αγορά τα συστήματα της Piaggio και της Quadro, ωστόσο πρόκειται για εταιρείες οι οποίες ασχολούνται με τα scooter και όχι με τις μοτοσυκλέτες.

Για να δείτε τι ακριβώς αγόραση η Yamaha, ακολουθεί ένα video με το Brudeli Leanster 645L σε δράση:

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 19:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon