.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 12:37

H Piaggio κατοχύρωσε δικαστικά την 3D μορφή της Vespa – Τέρμα οι αντιγραφές

Μία κίνηση του ιταλικού γκρουπ να προστατέψει το «πιο αντιγραμμένο scooter στον κόσμο», μετά από συγκεκριμένα κρούσματα εκ Κίνας...

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις από τον διεθνή χώρο, η Piaggio και η brand Vespa πέτυχε μία σημαντική, για την ίδια, νίκη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, η οποία της δίνει το δικαίωμα να κατοχυρώσει πλήρως την 3D μορφή του εμβληματικού scooter της. Άρα, και να αποτρέψει οποιαδήποτε απόπειρα αντιγραφής του scooter παγκοσμίως, από οποιονδήποτε μη εξουσιοδοτημένο... καλοθελητή – η Vespa είναι το scooter που έχει αντιγραφεί και αντιγράφεται, περισσότερο από όλα στον κόσμο.

Η Vespa κινήθηκε εναντίον του Ευρωπαϊκού Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας, στο οποίο είχε υποβάλλει αίτηση για την κατοχύρωση της τρισδιάστατης μορφής της Vespa, το 2013. H ιστορία έχει ως εξής: Το γραφείο πνευματικής ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) είχε αρχικά εγκρίνει την κατοχύρωση, δέχθηκε αίτημα ακύρωσης της από την κινεζική εταιρεία Zhejiang Zhongneng Group Ltd., υπό το επιχείρημα ότι «δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία ότι η κατοχύρωση αναπαριστά μια συγκεκριμένη μορφή scooter και έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα». Η προσφυγή της κινεζικής εταιρείας έγινε αποδεκτή, με ακύρωση της κατοχύρωσης της Piaggio στις 25 Οκτωβρίου του 2021!

Έτσι, η Piaggio προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, παρουσιάζοντας σωρεία στοιχείων για να υπερασπιστεί την δική της πλευρά, με το Δικαστήριο τελικά να αποφασίζει υπέρ του Piaggio Group, κρίνοντας ότι το EUIPO διέπραξε «λανθασμένη κρίση» όταν ακύρωσε την αίτηση κατοχύρωσης της Vespa. Με αυτό τον τρόπο, η μορφή της Vespa προστατεύεται πλήρως και οποιαδήποτε απόπειρα της να αντιγραφεί, θα διώκεται ποινικά -όπως έχουμε δει ήδη να συμβαίνει, στο παρελθόν, σε άλλη μία ιστορία που πήρε έντονη δημοσιότητα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 12:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon