.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 10:15

Σχάρες με καρφιά για τις σπείρες με τα scooter στην Αγγλία

 

Η αστυνομία προχωρά σε δραστικά μέτρα!

 

Το φαινόμενο με την τις ομάδες κακοποιών που χρησιμοποιούν scooter για τις ενέργειες τους, είναι πλέον ανεξέλεγκτο στην Αγγλία. Παρά το ότι αστυνομία και φορείς προσπάθησαν με διάφορα μέτρα, προληπτικά και αποτρεπτικά κυρίως, να περιορίσουν την δράση των εγκληματιών, τα ποσοστά ένοπλών ληστειών και επιθέσεων παραμένουν σταθερά.

‘Ετσι, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα, Αστυνομικοί ντυμένοι με πολιτικά θα περιπολούν στις περιοχές όπου το φαινόμενο έχει έξαρση. Μόλις ειδοποιηθούν από τους συναδέλφους τους για κίνηση ύποπτου οχήματος ή για κάποιο περιστατικό που έχει ήδη τελεσθεί, θα περιμένουν το ή τα scooter σε κόμβους και διασταυρώσεις προκειμένου να ακινητοποιήσουν τους ύποπτους – κακοποιούς.

Η όλη ιδέα έχει να κάνει με το ότι τα scooter στα σημεία αυτά -αν δεν καταδιώκονται- σταματάνε ή επιβραδύνουν, οπότε είναι πιο εύκολο και ασφαλές για τους… undercover αστυνομικούς να τα ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τους εποχούμενους.

Το πώς, έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Η μια περίπτωση είναι αυτό πού λέμε… “πέσιμο”, δηλαδή οι αστυνομικοί θα περικυκλώνουν το scooter και απλά θα κατεβάζουν τους αναβάτες από αυτό. Εννοείται όχι με τον πιο ευγενικό τρόπο… Η άλλη περίπτωση είναι να πετάνε στο διάβα των scooter, όταν αυτά κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα προσεγγίζοντας μια διασταύρωση ή αμέσως μόλις ξεκινάνε, πτυσσόμενη σχάρα με καρφιά.

Όπως δήλωσε αξιωματούχος της βρετανικής αστυνομίας, ήδη έχουν χρησιμοποιηθεί τα καρφιά σε μια περίπτωση και υπήρξε μια αποτελεσματική σύλληψη… scooter, με τους κακοποιούς να διαφεύγουν. Ωστόσο κάτι είναι και αυτό, μιας και επρόκειτο φυσικά για κλεμμένο δίτροχο, όπως και τα περισσότερα που χρησιμοποιούνται σε τέτοιου είδους ενέργειες.    

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 13:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon