.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 09:35

Indian Motorcycle – Δεν επενδύει στα ηλεκτροκίνητα προς το παρόν

 

“Δεν έχει ωριμάσει η e-τεχνολογία” δηλώνει ο πρόεδρος της εταιρείας

 

 

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο πρόεδρος του τμήματος μοτοσυκλετών της Polaris, Steve Menneto, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον για την δραστηριοποίηση τους στην ηλεκτροκίνηση.  

“H ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον και σίγουρα βλέπουμε την Indian να μετέχει σε αυτό αλλά όχι ακόμα. Στην Polaris, έχουμε διερευνήσεις τις προοπτικές της ηλεκτροκίνησης με τα σημερινά δεδομένα και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η υιοθέτηση αυτής της μορφής ενέργειας στις μοτοσυκλέτες, παρουσιάζει δυο κύρια προβλήματα, που οφείλονται στις μπαταρίες. Το ένα έχει να κάνει με την αυτονομία και το άλλο με το κόστος. Φυσικά έχει αρχίσει να δημιουργείται η υποδομή για τον ανεφοδιασμό αυτών των οχημάτων αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει φτάσει την εξάπλωση και τον αριθμό των πρατήριων υγρών καυσίμων. Θα πάρει χρόνο για να γίνει κάτι τέτοιο και μέχρι τότε, αν θες να έχεις καλή αυτονομία σε μια ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις πολλές μπαταρίες, οι οποίες είναι βαριές, ογκώδεις και κοστίζουν πολύ. Ωστόσο πιστεύω ότι η μετάβαση έχει ξεκινήσει, ο χώρος του αυτοκινήτου ηγείται φυσικά στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης και όπως είναι λογικό θα συμπαρασύρει και την μοτοσυκλέτα προς αυτή την κατεύθυνση. Απλά αυτό δεν νομίζω να συμβεί ακόμα.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 09:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon