.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 16:21

Takata Airbags – Διάλυση της εταιρείας, πωλήθηκε στον βασικό ανταγωνιστή!

 

Δεν άντεξε το βάρος της μαζικής ανάκλησης, οριστικοί τίτλοι τέλους

 

 

Η ιαπωνική Takata, η άλλοτε ηγέτιδα εταιρεία στην κατασκευή συστημάτων αερόσακων σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν μπόρεσε να αντέξει την τεράστια πίεση που προκάλεσε η πολύ μεγάλων διαστάσεων και μαζική ανάκληση οχημάτων που έφεραν τους αερόσακους της και τελικά εκχωρείτε πλήρως (εγκαταστάσεις και υλικοτεχνική υποδομή) στην βασική ανταγωνίστρια της, Key Safety Systems.

Yπενθυμίζουμε ότι περισσότερα από 40 εκατομμύρια οχήματα ανακλήθηκαν παγκοσμίως, επειδή έφεραν ελαττωματικό φυσίγγιο πεπιεσμένου αερίου και μηχανισμό που φούσκωνε τους αερόσακους της Takata. Μεταλλικά θραύσματα, μπορούσαν να εκτοξευθούν κατά την έκταση των αερόσακων τραυματίζοντας σοβαρά, ακόμα και θανάσιμα τους επιβαίνοντες.  

Υπήρξε μάλιστα σχετική ανάκληση και για μοτοσυκλέτες, για το ένα και μοναδικό μοντέλο παραγωγής δηλαδή, που φέρει αερόσακο, την Honda Goldwing GL1800. 

H Takata, τουλάχιστον ένα τμήμα της, θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι που να κατασκευάσει όλα τα τμήματα που χρήζουν αντικατάστασης στους αερόσακους της.

Η πώληση στην Key Safety Systems θα αποφέρει 1,6 δισεκατομμύριο δολάρια, τα οποία θα καλύψουν εκτός των άλλων και το πρόστιμο 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που έχει επιβληθεί στην Takata από τις HΠΑ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 16:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon