.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 20:27

Shell – Επενδύει στους σταθμούς φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων

 

Απέκτησε ένα απο τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά δίκτυα e-ανεφοδιασμού 

 

Θα μπορούσε ο τίτλος της συγκεκριμένης είδησης να ήταν “των φρονίμων τα παιδιά...”, μιας και η Shell, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαιοειδών του κόσμου, ανακοίνωσε πρόσφατα την απόκτηση της NewMotion, η οποία και έχει μια από τις μεγαλύτερες εγκατεστημένες βάσεις δικτύου, για τον ανεφοδιασμού ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη.

Η κίνηση αυτή μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού η μετάβαση της αγοράς προς τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, ήδη συντελείται με πολύ γοργούς ρυθμούς. Πέραν αυτού, ο κλοιός γύρω από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης γίνεται όλο και πιο ασφυκτικός, με πολλά κράτη να έχουν ήδη δεσμευτεί με ανακοινώσεις, για την απαγόρευση πώλησης οχημάτων με αυτού του τύπου τα μοτέρ, σε λίγα χρόνια από σήμερα.

Ήδη στην Βρετανία, η εγκατάσταση μονάδων ανεφοδιασμού – φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στα βενζινάδικα των μεγάλων οδικών αρτηριών, είναι υποχρεωτική. H Shell όμως πέραν της συμμόρφωσης της με αυτό, προσβλέπει και σε ένα άλλο πεδίο, μιας και η NewMotion, ειδικεύεται σε ένα ευρύ φάσμα του e-ανεφοδιασμού, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει λύσεις και για την φόρτιση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο σπίτι ή στους τόπους εργασίας των οδηγών.

Η αλήθεια είναι πως βάση έρευνας, το 95% των κατόχων ηλεκτροκίνητων οχημάτων, επιλέγουν το σπίτι τους ή τον τόπο εργασίας τους για τις ανάγκες επαναφόρτισης και αυτό είναι κάτι λογικό, αφού με τα σημερινά δεδομένα, απαιτείται αρκετός χρόνος για αυτό και η αναμονή σε ένα... βενζινάδικο, δεν αποτελεί και την πιο δελεαστική πρόταση και προοπτική.

Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση αυτή της Shell, σε συνδυασμό με την είδηση ότι η κοινοπραξία των Total / Erg επισπεύδει την πώληση των 2.600 σταθμών ανεφοδιασμού ορυκτών καυσίμων στην Ιταλία, να μη τι άλλο σημαίνει ότι το ηλεκτροκίνητο μέλλον, ίσως είναι πιο κοντά απ΄ότι νομίζαμε.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 20:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon