.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017 17:01

ExoDyne – Μινιμαλισμός και ηλεκτρισμός

 

Κτηνίατρος κατασκευάζει δωρικό e-bike

 

Ο Alan Cross από την Atlanda των HΠΑ, είναι κτηνίατρος στο επάγγελμα, με εξειδίκευση την ορθοπεδική για τους χνουδωτούς μας φίλους. O Alan είναι όμως επίσης μοτοσυκλετιστής και από ότι φαίνεται, “πιάνουν τα χέρια” του που λένε… α, έχει και ένα πτυχίο μηχανολόγου, οπότε αυτό λύνει πολλές απορίες για την συνέχεια.  

Ορμώμενος από το πάθος τους για τους δύο τροχούς o Αlan λοιπόν, με εφόδιο τις γνώσεις του, επένδυσε τον ελεύθερο χρόνο εννέα μηνών στην δημιουργία του ExoDyne. To οποίο ExoDyne είναι από τις πλέον απέριττες και λιτές ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες που έχουμε δει!

exodyne 1


48 Li-Po μπαταρίες συνδεδεμένες σε σειρά, φθάνουν τα 200 A και τροφοδοτούν με ενέργεια έναν ηλεκτροκινητήρα 11 kW τύπου hub στον πίσω τροχό. Ο φορέας των μπαταριών ντουμπλάρει επίσης σαν πλαίσιο συνδέοντας πιρούνι με ψαλίδι, ενώ σέλα και έδραση πίσω αμορτισέρ στηρίζονται επίσης πάνω σε αυτόν.

Τα περιφερειακά  αποτελούνται από πιρούνι προερχόμενο από Suzuki RM 250 Z και ψαλίδι από RM 125, ενώ εντυπωσιάζει η χρήση πίσω αμορτισέρ της Ohlins. Με τον Alan να χρησιμοποιεί υλικά όπως το τιτάνιο, το αλουμίνιο και τα ανθρακονήματα για την υπόλοιπη κατασκευή, δεν προκαλεί εντύπωση το ότι το βάρος είναι αρκετά χαμηλό, στα 112 κιλά.  

exodyne 3

Αν το ExoDyne έχει ένα μειονέκτημα, είναι η αυτονομία του, που μόλιες ξεπερνά τα 30 χιλιόμετρα. Για hand – made κατασκευή πάντως, είναι αρκετά εντυπωσιακή!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017 17:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Royal Enfield – Θα αγοράσει την Ducati τελικά; Εnduro Festival 2017 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon