.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017 11:35

Συνεργασία Honda – Υamaha!

 

Oι δυο κατασκευαστές, σε μια κοινή προσπάθεια

 

 
Δεν συνηθίζονται, ειδικά μεταξύ ιαπώνων κατασκευαστών οι συνεργασίες οποιουδήποτε είδους, στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, τα σπαθιά μπήκαν στα θηκάρια τους και Honda και Yamaha συνεργάστηκαν πάνω σε κάτι που εκ πρώτης φαίνεται μικρής σημασίας, μπορεί ωστόσο μελλοντικά να αποδειχτεί πολύ μεγάλο! 

Οι δύο κατασκευαστές θα διαθέσουν συνολικά 30 πρωτότυπα ηλεκτροκίνητα δίκυκλα στην πόλη της Saitama στην Ιαπωνία, τα όποια θα μπορεί να τα οδηγήσει οποιοσδήποτε, μέσω χρονομίσθωσης.

Σκοπός αυτού του πιλοτικού προγράμματος ωστόσο, δεν είναι να μελετηθούν τα e-scooter ή η ενοικίαση με χρονομίσθωση αλλά η χρήση “universal” τύπου μπαταριών που θα προμηθεύονται οι χρήστες των δικύκλων αυτών, από σταθμούς “ανεφοδιασμού” που θα δημιουργηθούν μέσα στην πόλη.  

Κάτι σαν e-βενζινάδικα δηλαδή, όπου οι αναβάτες θα αφήνουν τις έτοιμές να “στεγνώσουν” από ενέργεια μπαταρίες τους και θα παραλαμβάνουν νέες, φουλ φορτισμένες, για να συνεχίσουν τις διαδρομές τους.

Όπως είχαμε αναφέρει και εδώ, η Yamaha αλλά και η Honda κατά πως φαίνεται, θεωρούν πως αυτοί οι σταθμοί είναι η μόνη βιώσιμη και ρεαλιστική λύση για να ξεπεραστεί το πρόβλημα της αυτονομίας στα e-δίτροχα. Για αυτό το λόγο θα χρησιμοποιείται κοινός τύπος μπαταριών τόσο από την Yamaha όσο και από την Honda.

Διαφορετικά μοντέλα, κοινές μπαταρίες, όπως δηλαδή γίνεται και με τις μοτοσυκλέτες μέχρι σήμερα, αφού όλες καίνε βενζίνη… φανταστείτε οι Honda να έκαιγαν υδρογόνο, οι Yamaha νέφτι, οι Kawasaki κηροζίνη και οι Suzuki, άζωτο… πόσο δύσκολο και ασύμφορο θα ήταν ένας σταθμός που θα είχε εγκαταστάσεις για να υποστηρίξει όλα αυτά τα καύσιμα;

Το ίδιο λοιπόν συμβαίνει και με τις μπαταρίες. Ένας κοινός τύπος, μικρότερο κόστος κατασκευής (λόγω μαζικής παραγωγής) και πολύ πιο εύκολη υποστήριξη στους σταθμούς ανεφοδιασμού. Ίσως αυτή να είναι και η πραγματικότητα ενός μέλλοντος που μπορεί να μην είναι και τόσο μακρινό…

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017 13:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon