.
Κατηγορία Kawasaki
Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023 15:31

Έρχεται τετρακύλινδρο Kawasaki Z400 RS!

Η Kawasaki φέρεται, κατά τον ιαπωνικό Τύπο, να μας σκαρώνει μια πολύ ευχάριστη έκπληξη.

Η μόδα των σύγχρονων κλασικών μοτοσυκλετών, γνωστών και ως νεο-ρετρό, δεν είναι ξένη για την Kawasaki, η οποία όχι μόνο πρωτοστατεί εδώ και χρόνια με τα W650 και W800, αλλά έχει πλέον εντάξει στη γκάμα της και τις RS εκδόσεις των Ζ650 και Ζ900.

Παραδόξως δεν έχει εμφανίσει ακόμη ένα Ζ400 RS, παρότι η βάση υπάρχει έτοιμη σε Ζ400 και Ninja400. Ίσως λοιπόν ένας καλός λόγος γι’ αυτό να εντοπίζεται στον γευστικότατο ισχυρισμό του γνωστού ιαπωνικού περιοδικού Young Machine, το οποίο μας λέει πως η Kawasaki έχει στα σκαριά όντως ένα 400RS, μόνο που δε θα είναι ακριβώς αυτό που περιμένουμε.

Αν οι Ιάπωνες συνάδελφοι έχουν δίκιο, στα επόμενα δύο ή τρία χρόνια θα σκάσει μύτη ένα νέο τετρακύλινδρο γυμνό τετρακοσάρι, καθώς μια πιθανή εκδοχή της ιστορίας θέλει τον κινητήρα 80 ίππων του νέου ZX-4R να παίρνει το χρίσμα γι’ αυτή την RS κατασκευή.

kawasaki z400rs 2

Για να είμαστε ειλικρινείς, το σενάριο ακούγεται τόσο λαχταριστό όσο και δύσκολο να υλοποιηθεί, μιας και ένα υποθετικό τετρακύλινδρο Z400 RS θα κόστιζε πολύ πάνω από ένα ομώνυμο δικύλινδρο μοντέλο, οπότε αυτομάτως θα απευθυνόταν σε ένα πολύ μικρότερο κομμάτι της παγκόσμιας αγοράς, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα Ninja 400 και ZX-4R. Μπορεί στα χαρτιά να πρόκειται για δύο σπορ τετρακοσάρια της ίδιας εταιρείας, μα στην πράξη απέχουν πολύ μεταξύ τους και όχι μόνο σε τιμή.

Από την άλλη, η ίδια η κίνηση της Kawasaki να φτιάξει αυτά τα δύο ακριβά μικρά τετρακύλινδρα, ZX-25R και ZX-4R, από λευκό χαρτί ομοίως δε θ’ ακουγόταν και τόσο ρεαλιστική ως φήμη στην αρχή, μέχρι που τελικώς εμφανίστηκαν.

Ας ευχηθούμε λοιπόν η Kawasaki να αναβιώσει μια κατηγορία που ανατρέχει στις τελευταίες δεκαετίες της προηγούμενης χιλιετίας με μοτοσυκλέτες που θα γυρίσουν τους σημερινούς μεσήλικες στα νεανικά τους χρόνια, ειδικά μάλιστα τώρα που σταμάτησε και η παραγωγή ενός ιδιαίτερα ιστορικού μοντέλου αυτής της σχολής, του Honda CB400 Super Four.

Πηγή: Young Machine

>>> Οι φωτογραφίες του άρθρου είναι ψηφιακά κατασκευασμένες από το Young Machine.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon