.
Κατηγορία Kawasaki
Σάββατο, 29 Απριλίου 2023 08:38

Σύμπραξη Kawasaki-Modenas – Έρχεται παπί.. τέρας;

Τα ξένα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σύμπραξη Kawasaki και Modenas, γέννησαν φήμες για ένα πράσινο.. υπερπαπί.

Όπου παπί και μάλαμα θα έλεγε κανείς. Οι απλές κατασκευές που έχουμε οδηγήσει λίγο-πολλοί όλοι, για τη βόλτα, τη μετακίνηση, το «εργαλείο». Αν κάτι τα χαρακτηρίζει είναι οι κινητήρες εκεί στα 100-125 κ.εκ. που ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει την ανιούσα στα 150, 185 κ.εκ. κτλ.

Πεδίο δόξης λαμπρό τους οι ασιάτικες αγορές, στων οποίων τους δρόμους σχηματίζουν.. ποτάμια. Κάπου εδώ έρχεται και η Kawasaki, σε συνεργασία με τη Μαλαισιανή εταιρεία Modenas. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του εξωτερικού, η συμμαχία μεταξύ των πράσινων και της Modenas είναι μακροχρόνια, με τις δύο μάρκες να λανσάρουν μοντέλα premium και commuter στη Μαλαισία. Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο μαλαισιανό περιοδικό αυτοκινήτου Pandu Laju, ένα νέο «σούπερ παπί» από την Kawasaki και τη Modenas βρίσκεται υπό δοκιμή και είναι έτοιμο να βγει –σχετικά- σύντομα στην παραγωγή.

Για την ακρίβεια, ο διευθύνων σύμβουλος της Modenas, Roslan Roskan, προσβλέπει σε ένα λανσάρισμα του νέου μοντέλου το 2025. Ως εκ τούτου, μπορούμε πιθανώς να περιμένουμε να παρουσιαστεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Όσον αφορά τις επιδόσεις, μπορούμε να περιμένουμε ότι το νέο μοντέλο των Modenas και Kawasaki θα τροφοδοτείται από έναν κινητήρα κυβισμού μεταξύ 150-175 κ.εκ. με αρκετά τεχνολογικά καλούδια στην προίκα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Μαλαισία, τα «premium παπιά» έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση στις πωλήσεις, με περίπου το 40% των μοτοσυκλετών που πωλούνται στη χώρα να είναι στο προαναφερθέν εύρος κυβισμού, με τα μοντέλα μικρότερου κυβισμού 100-125 κ.εκ. να έχουν μειωθεί σε περίπου 10%.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon