.
Κατηγορία Kawasaki
Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 09:47

Kawasaki Eliminator 250 – Ιαπωνικές σειρήνες

Γνωστή ιαπωνική έκδοση μας προετοιμάζει για μια μεγάλη επιστροφή από τον οίκο του Akashi.

Το ενδιαφέρον και οι πωλήσεις που έχει φέρει η αναβίωση του Rebel για τη Honda φαίνεται πως δεν πέρασε απαρατήρητη από την Kawasaki, η οποία κατά το φημισμένο ιαπωνικό περιοδικό Young Machine ετοιμάζεται να επαναφέρει στο προσκήνιο ένα κομμάτι από τη δική της πρόσφατη ιστορία.

Ο λόγος για το cruiser Eliminator, το οποίο διέγραψε μια καλή εμπορική πορεία και στην Ελλάδα επί σειρά ετών.

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες συναδέλφους, η Kawasaki ετοιμάζει ένα Eliminator 250 με τον δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα του ανάλογου ιαπωνικού Ninja 250 που στην πατρίδα του αποδίδει 37 ίππους.

Πρόκειται για έναν κινητήρα που έχει χαθεί από την ευρωπαϊκή αγορά άμα τη εφαρμογή των Euro 5, ωστόσο η πηγή της είδησης ισχυρίζεται πως αυτό θα αλλάξει από το 2023, καθώς η Kawasaki θα προσαρμόσει και τον μικρότερο κινητήρα στις ίδιες προδιαγραφές με τον 400άρη – που διατίθεται κανονικά στην Ευρώπη και διακρίνεται στο WorldSSP300.

Άλλες πληροφορίες δεν έχουμε προς το παρόν, πέραν του ότι οι συνάδελφοι του Young Machine δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να δούμε την επιστροφή του Eliminator μέσα στο 2023.

Εμείς το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε είναι: γιατί όχι και 400; Εδώ που τα λέμε, μια ενδεχόμενη αναβίωση του μοντέλου θα μπορούσε να βασιστεί σε μια ευρεία γκάμα ήδη διαθέσιμων κινητήρων (Ζ και Ninja) για την Kawasaki, από τα 125 ως τουλάχιστον τα 650 κυβικά εκατοστά. Ας ελπίσουμε να το βλέπουν έτσι εκεί στο στρατηγείο του Akashi.

Πηγή: Young Machine

>>> Ψηφιακά επεξεργασμένη κεντρική φωτογραφία

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon