.
Κατηγορία Kawasaki
Παρασκευή, 27 Μαϊος 2022 12:27

Kawasaki Elektrode - Διαρροή πατεντών της πρώτης ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας του Akashi

Λίγες μέρες πριν την επίσημη παρουσίαση της στις 7 Ιουνίου του 2022, έκανε την εμφάνιση της σε διαρροή πατεντών η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτας της Kawasaki. Με το όνομα Elektrode (ηλεκτρόδιο, γραμμένο επίτηδες με K και όχι με C) απευθύνεται σε παιδιά που αγαπούν την off-road οδήγηση.

Οι πατέντες προέρχονται από την Ιαπωνία, έχουν ημερομηνία κατάθεσης 28 Απριλίου του 2021, ενώ καταχωρήθηκαν μέσα στον Μάιο του 2022.

Στις πατέντες η Kawasaki αναφέρεται ως κατασκευαστής, κάτι που διαχωρίζει την Elektrode από rebadged δίκυκλα άλλων εταιρειών -βλ. τα ηλεκτρικά παιδικά δίκυκλα της Stacyc που κατόπιν καταλήγουν σε Harley-Davidson και μοτοσυκλέτες του Pierer Group.

Η μπαταρία βρίσκεται στο πλαίσιο της Elektrode, ενώ ο κινητήρας εδράζεται στο κέντρο του πίσω τροχού.

H Elektrode δείχνει εξαιρετικά απλή σε design, με μόνη “τσαχπινιά” το numberplate μπροστά που θυμίζει και μάσκα streetfighter μοντέλου, ενώ στις πατέντες δεν βλέπουμε αναρτήσεις, με τη μοτοσυκλέτα να δείχνει εντελώς… “ξερή”.

Όσον αφορά στην πέδηση, βλέπουμε μόνο φρένο στον πίσω τροχό, με σιαγώνες όπως στα ποδήλατα (!) ενώ δεν βλέπουμε φρένο μπροστά -μάλλον θα προστεθεί στη μοτοσυκλέτα παραγωγής, καθώς στις πατέντες φαίνονται οι βάσεις του).

Στο τιμόνι έχουμε δυο μανέτες, για τον χειρισμό των φρένων, ενώ η ρύθμιση ύψους της σέλας γίνεται όπως στα ποδήλατα.

Στις 7 Ιουνίου αναμένουμε να δούμε την Elektrode να παρουσιάζεται σε πράσινο χρώμα και με γραφικά που θα φέρνουν στο μυαλό τα ΜΧ μοντέλα της Kawasaki, ενώ τότε θα μάθουμε και τα πρώτα τεχνικά της χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για ένα μικρό πρώτο βήμα για την Kawasaki στα ηλεκτροκίνητα δίκυκλα, που μας ανοίγει την όρεξη για τα επόμενα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon