.
Κατηγορία Kawasaki
Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021 13:21

Kawasaki Adaptive και Muteki – Σχέδια από το μέλλον της

Μια φημισμένη ιταλική σχολή σχεδιασμού, ένας διαγωνισμός και ένα προτεινόμενο μέλλον για την Kawasaki.

Στις αρχές του χρόνου η Kawasaki διοργάνωσε έναν διαγωνισμό σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Istituto d’Arte Appicata e Design (IAAD) που εδρεύει στο Τορίνο και είχε ως έπαθλο δύο υποτροφίες για σπουδές στον τομέα των Μεταφορών – μια για το σύνολο των διδάκτρων και μια για το 50% τους.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις 20 Ιουνίου και τώρα η Kawasaki Ιταλίας παρουσίασε τις δύο προτάσεις που κέρδισαν.

kawasaki adaptive 2

Πρόκειται για τη μοτοσυκλέτα διπλής χρήσης Adaptive, η οποία περιγράφεται ως “καινοτόμο σχέδιο, βιομηχανοποιήσιμο στα επόμενα χρόνια”. Είναι μια μοτοσυκλέτα που προσαρμόζεται στον δρόμο μπροστά της, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Ήδη υπάρχουν τέτοιες τεχνολογίες στην παραγωγή που κάνουν ακριβώς αυτό, λ.χ. οι ημι-ενεργές αναρτήσεις ή το adaptive cruise control. Εδώ ωστόσο, εικάζουμε πως η προσαρμογή το πάει σε άλλο επίπεδο, για παράδειγμα να αλλάζει εν κινήσει τη γεωμετρία της μοτοσυκλέτας (μεταξόνιο, ύψος σέλας, διαδρομές τροχών κλπ).

Στο σχέδιο χρησιμοποιείται κινητήρας εσωτερικής καύσης που μοιάζει δικύλινδρος σε σειρά, αν και αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία εδώ.

Η λέξη “βιομηχανοποιήσιμο” (industrializable) που χρησιμοποιήθηκε από την Kawasaki προφανώς εννοεί πως η τεχνολογία για να κατασκευαστεί πιθανότατα υπάρχει ήδη και ενδεχομένως σε λίγα χρόνια να έχει γίνει οικονομικά βιώσιμη για μαζική παραγωγή.

kawasaki muteki 1

Όσο για το Muteki, πρόκειται για ένα ανάλογης λογικής 4x4 βασισμένο στο Kawasaki Teryx, με κυψέλες υδρογόνου και γεωμετρία που επίσης προσαρμόζεται στις οδηγικές συνθήκες.

Δεν περιμένουμε να δούμε κάποιο από αυτά τα σχέδια στο κοντινό μέλλον, πάντως είναι εντυπωσιακά στην όψη και το γεγονός πως η τεχνολογία τους δεν βασίζεται στην επιστημονική φαντασία είναι, αν μη τι άλλο, θετικό.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon